Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

СЕКТОР СОЦАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ ОЛЕКСАНДРІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ІНФОРМУЄ

Дата: 13.01.2023 10:12
Кількість переглядів: 535

Фото без опису

Постановою Кабінету Міністрів України від 19.03.2022 №333 затверджено Порядок компенсації витрат за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб, який визначає механізм надання компенсації витрат власників жилих приміщень приватного житлового фонду, що пов’язані з безоплатним тимчасовим розміщенням ВПО.

Компенсація надається фізичним особам - громадянам України, які є власниками житла, або їх представниками,  і безоплатно розміщували у своїх житлових приміщеннях внутрішньо переміщених осіб, крім членів своєї сім’ї у розумінні Сімейного кодексу України для покриття витрат, пов’язаних з безоплатним розміщенням внутрішньо переміщених осіб.

Особи, які виявили бажання розмістити у своїх житлових приміщеннях внутрішньо переміщених осіб, вносять відомості щодо таких приміщень, доступних для безоплатного розміщення, до вебресурсу “Прихисток” або подають таку інформацію до виконавчого органу селищної ради,. На підставі поданих відомостей виконавчий орган селищної ради шляхом внесення даних до інформаційно-аналітичної системи обліку даних, пов’язаних з компенсацією за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб формують перелік житлових приміщень, доступних для безоплатного розміщення внутрішньо переміщених осіб.

Відповідно до пункту 5 Порядку для отримання компенсації власник жилого приміщення не пізніше п’яти днів з дня закінчення звітного місяця подає до виконавчого селищної ради заяву.

Заява подається в паперовій формі із зазначенням всіх обов’язкових реквізитів про себе та кожну з розміщених осіб із пред’явленням підтвердних документів.

Заява розглядається протягом п’яти робочих днів з дня її отримання. Перебіг п’яти робочих днів розпочинається з дня, що настає за днем отримання такої заяви.

Персональні дані особи, що розмістила внутрішньо переміщених осіб, передаються Товариству Червоного Хреста України для здійснення компенсації за його рахунок.

Товариство Червоного Хреста України протягом місяця здійснює виплату компенсації особам, що розмістили внутрішньо переміщених осіб, та інформує про обсяги здійснення такої виплати.

Сума компенсації розраховується виходячи з кількості днів, протягом яких житлове приміщення безоплатно надавалося для розміщення ВПО, з дня розміщення, але не раніше дати взяття на облік внутрішньо переміщених осіб.

У період з 1 жовтня 2022 р. по 31 березня 2023 р. сума компенсації визначається на рівні 30 гривень за кожен людино-день.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь