A A A K K K
для людей із порушенням зору
Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

ВИПУСКНИЙ 2022: ШКОЛЯРІ ГРОМАДИ ВИРУШАЮТЬ У ДОРОСЛЕ ЖИТТЯ

Дата: 29.06.2022 16:33
Кількість переглядів: 727

Сьогодні відбулося урочисте вручення свідоцтв про повну загальну середню освіту випускникам  опорного закладу Олександрівський ЗЗСО І-ІІІ ст. Незвичне та дуже зворушливе свято, на якому були присутні лише 10 із 25 випускників, їх вчителі та батьки. Для тих, хто сьогодні був вимушений покинути свої домівки, захід продовжився онлайн – підключення були з різних куточків України та з інших дружніх нам країн.

Випускників привітала селищний голова Людмила БОРИСЕВИЧ та начальниця відділу освіти Ірина СЕДЛЕЦЬКА.

«Дорогі наші дорослі діти! Запам’ятайте: випробування даються найсильнішим. Таким, як ви -  молодим, сміливим, небайдужим та впевненим у власних силах. Труднощі закаляють та відкривають новий етап безмежних можливостей. Перед вами – увесь світ, підкорюйте його, будуйте своє щастя та своє майбутнє! А ми сподіваємося на вас, адже тільки ви зможете збудувати успішну країну щасливих людей! – звернулася до випускників голова громади. - З перемогою по життю, крокуйте впевнено та легко!»

Людмила БОРИСЕВИЧ виконала відповідальну місію – вручення свідоцтв медалістам закладу освіти. Із Золотою медаллю закінчив школу Денис ШПАК, зі Срібною – Дмитро БОНДАР. Від селищної ради кожен медаліст отримав сертифікат на суму 21 тисяча гривень на придбання ноутбуку. Відповідний сертифікат отримає і ще одна золота медалістка громади – випускниця Новоолександрівського НВК Дар’я ГУНДЕРТАЙЛО.

Нагорода за здобутки у навчанні передбачена місцевою Програмою підтримки обдарованої молоді «Надія Олександрівщини».

Традиційно, до випускників з вітальними словами звернулися директор закладу, перші вчителі, класний керівник та батьки. Присутні не стримували сліз суму та радості, гордості за молоде покоління та болю від усвідомлення тих викликів, які ставить перед ними сьогодення.

Життя приготувало забагато випробувань для зовсім юного віку школярів. В той час, коли потрібно було гуляти веселою юрбою на перервах, вони вимушені були сидіти за комп’ютерами на дистанційному навчанні. Коли хотілося танцювати випускний вальс на прощальній лінійці після закінчення 9 класу – карантин обмежив веселощі та відмінив зустрічі. Завершати відповідальний етап навчання вони були вимушені під гул сирен та новини з українського фронту.

Але вони оптимістично та дуже серйозно налаштовані. «Через десять років я буду жити в щасливій, заможній, розвиненій країні – Україні!» – відео з таким посланням надіслала одна з випускниць, яка сьогодні знаходиться в евакуації.  «Я житиму у одному з великих українських міст з великими можливостями та високим рівнем життя! - запевняє інший однокласник – Матиму власний бізнес та подорожуватиму світом!». «Я буду жити в українському Харкові під мирним небом, надаватиму людям допомогу та робитиму їх щасливими» - посміхається інша випускниця, майбутня психологія.

На святі випускників чекали сюрпризи: перші прописи , мрії, записані ще у молодшій школі, а також колоски пшениці, вирощені на Олександрівській землі – пам’ять про маленьку Батьківщину. Святковий шкільний вальс одинадцятикласники станцювали зі своїми батьками.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь