Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

ПРО ПРОБЛЕМИ МЕШКАНЦВ СЕЛА ГОВОРИЛИ ПІД ЧАС ВИЇЗНОГО ПРИЙОМУ У МИРНІЙ ДОЛИНІ

Дата: 09.06.2022 10:32
Кількість переглядів: 570

Фото без опису

Виїзну зустріч з мешканцями та землекористувачами села Мирна Долина провела селищний голова Людмила БОРИСЕВИЧ. Для детального обговорення кожного питання, які постають сьогодні перед жителями, у зустрічі взяли участь керівники відділів: земельних відносин, соціального захисту населення, освіти, а також староста Петрівського Другого старостинського округу.

Фото без опису

Головна проблема, що турбує селянина сьогодні – ціна на паливно-мастильні матеріали та можливість їх придбати.  Це «питання номер один» як для сільськогосподарських підприємств і фермерів, так і для тих, хто самостійно обробляє земельні ділянки. Незважаючи на війну, аграріями громади оброблено 92% сільгосптериторій. Всі попередні запаси пального були використані на боротьбу зі шкідниками, внесення добрив та проведення посівної кампанії. На часі – збирання зернових та підготовка грунту до посіву озимих культур.

Фото без опису

«Найважливіше сьогодні – зберегти та зібрати врожай зернових, роботи розпочнуться вже за місяць, - говорить фермер Олександр БОСИЙ. – Але нам нема чим заправити техніку, ніде придбати паливно-мастильні матеріали в необхідній кількості та за такою високою ціною. Кредитні програми на території Донеччини наразі не працюють, маємо якось викручуватися самотужки».

За словами начальника відділу земельних відносин та АПК Володмира КИСЛОВСЬКОГО, з даним питанням селищна рада звертається  до  Краматорської районної адміністрації та Донецької обласної військово-цивільної адміністрації.

«Є сподівання, що об’єднавши зусилля, зможемо вирішити цю проблему та допомогти аграріям у закупівлі пального, - говорить селищний голова Людмила БОРИСЕВИЧ. – Ваша продукція сьогодні вкрай необхідна, її чекають не тільки в Україні, в ні має потребу весь світ. Велика вдячність кожному, хто обробляє свою земельну ділянку. Це ваш фронт. Цим ви працюєте на перемогу, на добробут та майбутнє нашої країни».

Також землекористувачів протягом зустрічі піднімали питання:

- обслуговування юридичних осіб у відділенні банку;

- нарахування податків на землю;

- ринок збуту сільськогосподарської продукції;

- співпраця з елеватором та налагодження логістики.

Окремим блоком спілкування з мирнодолинцями стало вирішення соціальних питань. Начальник відділу соціального захисту населення Юрій ІВЧЕНКО розповів жителям про нарахування субсидій та всіх видів соціальних виплат, реєстрацію та видачу матеріальної допомоги вимушено переміщених осіб. Зокрема, керівник відділу зауважив, що держава гарантує фінансування всіх соціальних виплат, хоча і існує певна затримка з нарахуваннями, але всі вони обов’язково будуть виплачені.

Жителі отримали інформацію з питань державної допомоги «е-підтримка»: правила та алгоритм заповнення заявки; про можливість подання запиту через платформу «ДІЯ» на отримання одноразової грошової допомоги у сумі 6500 грн.

На питання, що стосуються завершення навчального процесу та видачі документів про здобуття  освіти школярами, відповіла начальник відділу освіти Ірина СЕДЛЕЦЬКА.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь