A A A K K K
для людей із порушенням зору
Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

ПРО ВАЛЮТНІ ЦІННОСТІ ТА ЯК ЇХ ЗАДЕКЛАРУВАТИ В ОДНОРАЗОВІЙ ДОБРОВІЛЬНІЙ ДЕКЛАРАЦІЇ ЙШЛОСЯ НА ТРЕНІНГ - НАВЧАННІ В ОЛЕКСАНДРІВСЬКІЙ ДПІ

Дата: 22.02.2022 08:42
Кількість переглядів: 821

Фото без опису

Фахівці Олександрівської ДПІ Головного управління ДПС у Донецькій області майже кожного дня навчають платників користуватись електронними сервісами, які надає Державна податкова служба України.

Так, днями в Центрі обслуговування платників  Олександрівської ДПІ відбувся практикум – навчання на тему: «Валютні цінності: алгоритм дій при поданні одноразової добровільної декларації».  

На початку заходу, увагу громадян було звернуто на те, що зазначений вид декларацій подається тільки в електронному вигляді та безпосередньо декларантом.

Під час практикуму платники податків мали можливість ознайомитись з покроковими діями при декларуванні валютних цінностей з одноразової (спеціальної) добровільної декларації, а саме:

Крок  1: Потрібно увійти до приватної частини  Електронного кабінету, вхід до якого здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua , або через офіційний вебпортал ДПС, за допомогою КЕП;

Крок 2: Обрати меню «ЕК для громадян», розділ «Одноразова (спеціальна) добровільна декларація» та натиснути кнопку «Створити»;

У запропонованій формі Декларації персональні дані заповнюються автоматично, але їх потрібно перевірити, та у разі наявності в таких даних помилок – виправити їх;

Крок 3: У екранній формі Декларації обрати необхідний для заповнення розділ І – ХІІІ (перейти до необхідного розділу можна у верхній частині активного вікна).

Крок   4: Заповнення розділів декларації:

У графі податкова адреса (місце проживання) платнику: внести перші три літери назви для отримання можливості вибору у переліку населених пунктів.

Якщо потрібно задекларувати валютні цінності, обирається розділ ІІІ – «Валютні цінності». Натиснувши кнопку «+» із запропонованого довідника вибрати «Вид активу» та заповнити графу розмір активу. Курс валюти заповнюється автоматично на дату складання декларації, далі обирається «Ставка збору» (%).         

Крок 5: У розділі ХІІІ поставити обов’язкові позначки та відмітку про наявність додатків.

Крок 6: Прикріпити скановані копії необхідних документів натиснувши кнопку «+» у полі «Додатки».

Після того, як всі дані внесені потрібно зберегти Декларацію, підписати за допомогою КЕП та відправити.

Нагадали, що переглянути відправлену Декларацію можливо у меню «Перегляд звітності».

По завершені тренінгу учасники отримали кваліфіковані відповіді на всі запитання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь