Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

У ОЛЕКСАНДРІВЦІ ПРОДОВЖУЮТЬСЯ МАССОВО – РОЗ’ЯСНЮВАЛЬНІ ЗАХОДИ З ПОПУЛЯРІЗАЦІЇ РРО/ПРРО ТА ІНШИХ ПОДАТКОВИХ НОВАЦІЙ

Дата: 21.02.2022 09:37
Кількість переглядів: 557

Фото без опису

З метою інформування платників податків  другої, третьої та четвертої груп єдиного податку про обов’язковість застосування з 01.01.2022 реєстраторів розрахункових операцій та /або програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі - РРО/ПРРО), фахівцями Олександрівської ДПІ Головного управління ДПС у Донецькій області постійно проводяться зустрічі, у тому числі і на місцях діяльності суб’єктів господарювання Олександрівської та Новодонецької селищних територіальних громад.

Під час зустрічей наголошується, що фізичні особи – підприємці (далі – ФОП), платники єдиного податку першої групи, відповідно до положень Податкового кодексу України звільнені від обов’язку застосовувати РРО/ ПРРО при здійсненні господарської діяльності. Тобто зазначена категорія ФОП, яка здійснює роздрібний продаж товарів з торгівельних місць на ринках та або провадить господарську діяльність з надання побутових послуг населенню, не використовує працю найманих осіб, з 1 січня 2022 року не використовує РРО/ПРРО та не веде облік товарних запасів.

Фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку другої, третьої та четвертої груп, згідно до Податкового кодексу України з 1 січня 2022 року зобов’язані застосовувати РРО/ ПРРО при здійсненні розрахункових операцій незалежно від виду діяльності  та обсягу доходу.  

Окремо зупинялись на категорії платників, які зобов’язані вести облік товарних запасів, відповідно до вимог Порядку ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб – підприємців, у тому числі платників єдиного податку, який затверджено наказом Міністерства Фінансів України від 03.09.2021 за №496, та інші новаціях податкового законодавства.

 Крім того, податківці нагадували про безкоштовний ПРРО, який можливо встановити на будь-який гаджет, що дозволяє уникнути витрат на встановлення та обслуговування класичного касового апарату, вручали листівки та відповідали на проблемні питання представників бізнесу.

Більш детально ознайомитися з інформацією щодо питань застосування РРО та ПРРО можливо на вебпорталі  ДПС у банері «Програмні РРО» за наступним посиланням  https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь