Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

ОЛЕКСАНДРІВЩИНА ДОЛУЧИЛАСЯ ДО ВІДЗНАЧЕННЯ ДНЯ ЄДНАННЯ

Дата: 16.02.2022 11:22
Кількість переглядів: 807

Фото без опису

Сьогодні Україна вперше в своїй історії відзначає свято День єднання, до якого долучилася і Олександрівська громада.

На центральній площі Олександра Невського відбувся урочистий мітинг та молодіжний флеш-моб за участю керівництва громади, представників органів місцевого самоврядування, ДСНС, учнівської молоді та громадськості.

Відкрили захід виконанням Державного Гімну України, який пролунав у цей день у кожному населеному пункті нашої держави рівно о 10 годині.

«Я прошу жителів нашої громади не поширювати панічні настрої, чутки та пропаганду, не піддаватися на інформаційно-психологічні атаки й не підігрувати агресору, - закликала селищний голова Людмила БОРИСЕВИЧ. – Наш спокій допомагає владі, дипломатам і силовикам гідно виконувати свою роботу із захисту держави та українців. Вірте в нашу армію, у наших воїнів, які мають достатньо сил і засобів, а також відповідний бойовий досвід, щоб у разі потреби відстояти нашу державу».

Всіх, хто загинув у боротьбі за незалежність та збереження державності України, вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятника загиблим воїнам у другій світовій війні. Поет-земляк Володимир Заїка виконав власний вірш «Похорон онука», написаний про страшну реалію: дід пройшов другу світову та повернувся живим, але сьогодні має хоронити онука, який загинув, боронячи кордони Батьківщини.

 

Нагадаємо, що День єднання започаткував президент Володимир Зеленський у відповідь на чутки про те, що саме цього дня Росія має здійснити повномасштабне вторгнення.

У президентському указі №53/2022 від 14 лютого 2022 року йдеться, що це свято оголошено для «посилення консолідації» українців, зміцнення їхньої «стійкості» на тлі зростання гібридних загроз, пропагандистського та морально-психологічного тиску на суспільну свідомість.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь