Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

НА ТЕРИТОРІЇ ОЛЕКСАНДРІВСЬКОЇ ГРОМАДИ ПОСИЛЕНО ЗАХОДИ З ОХОРОНИ ХВОЙНИХ НАСАДЖЕНЬ

Дата: 15.12.2021 16:40
Кількість переглядів: 558

Фото без опису        

 

 У час наближення  Новорічних  та  Різдвяних  свят особливо актуальною для співробітників державної лісової охорони є охорона хвойних насаджень від самовільних рубок. Саме тому в цей час вживаються посилені заходи з попередження порушень при заготівлі та реалізації новорічних ялинок.

  З цією метою Державним підприємством «Покровське лісове господарство»  розроблено комплексний план заходів щодо забезпечення охорони хвойних насаджень від самовільних рубок у передноворічні та новорічні дні. Також співробітниками державної лісової охорони підприємства проводиться патрулювання на території природно-заповідного фонду громади та інших лісових масивів для попередження незаконної рубки хвойних насаджень.

  Спеціалістами селищної ради спільно з поліцейськими офіцерами Олександрівської селищної громади   заплановано проведення заходів щодо перевірки у населених пунктах громади, на ринках права на продаж ялинок.

  Селищна рада наголошує, що штрафи за незаконну рубку хвойних насаджень суттєво зросли. Відповідно до статті 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП), незаконна порубка дерев хвойних порід тягне за собою накладення штраф на громадян від 510 до 1020 гривень і на посадових осіб від 2550 до 5100 гривень, а за порушення порядку придбання чи збуту об’єктів рослинного світу (новорічних ялинок) без документів також передбачена відповідальність згідно статті 881 КУпАП, яка тягне за собою накладення штрафу від 510 до 1700 гривень.

Фото без опису

                                   Шановні громадяни!

 Тож, якщо Ви залишаєтесь прихильником  «живого»  новорічного декору, візьміть до уваги, що незабаром новорічні ялинки будуть реалізовуватися за ціною, яка буде нижчою ніж штрафи!

Головний спеціаліст-еколог відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами, цивільного захисту та охорони праці Олександрівської селищної ради Андрій ОСАДЧИЙ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь