Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА ПОСИЛЮЄ РОБОТУ В НАПРЯМКУ ПРОТИДІЇ ТА ПОПЕРЕДЖЕННЯ ДОМАШНЬОГО НАСИЛЬСТВА!

Дата: 02.12.2021 15:30
Кількість переглядів: 540

Фото без опису

В межах Всесвітньої кампанії «16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства» структура ООН Жінки в Україні, спільно з Міжнародним благодійним фондом «Українська фундація громадського здоров’я»  провели зустріч в Олександрівській громаді. Як підвищити обізнананість жінок та дівчат з питань гендерно зумовленого, у тому числі домашнього насильства, та послуг з їх попередження і протидії, обговорили із заступником селищного голови Сергієм МАРИЧЕМ, поліцейськими офіцерами громади, центром соціальних служб та активними мешканцями і мешканками селища.

Фото без опису

Більшість жінок замовчують проблему насильства через низку факторів, такі як сором, осуд суспільства, економічні чинники, стереотипи, невміння розпізнати прояви насильства, а також, не вважають це досить серйозною проблемою,  щоб  звертатися до надавачів послуг допомоги, у тому числі, до поліції. Крім всіх перелічених факторів, часто жінки та дівчата просто не знають куди звернутися за підтримкою.

З метою підвищення обізнаності щодо гендерно зумовленого насильства ООН Жінки спільно з МБФ «Українська фундація громадського здоров’я впроваджують локальні ініціативи з посилення взаємодії між надавачами послуг  з протидії та попередження гендерно зумовленого насильства (ГЗН), представниками поліції та жінками - мешканками громади, що належать до групи ризику. 

В межах такої ініціативи в Олександрівській територіальній у громаді встановили 18 інформаційних куточків з тематичними матеріалами та контактами надавачів послуг у сфері протидії домашнього насильства та інших проявів ГЗН. Такі інформаційні стенди розмістили у магазинах, перукарнях, старостатах, лікарні, ЦНАПі, тощо.

Фото без опису

Фото без опису

Заходи впроваджуються за підтримки Олександрівської селищної ради в межах проєкту «Сприяння безпеці громад та запобігання насильству в громадських місцях у східній Україні» в рамках програми ООН із відновлення та розбудови миру, яку реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостеї жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь