Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

ТРИВАЮТЬ ПРОФІЛАКТИЧНІ РЕЙДИ У СІМ'Ї, ЯКІ ОПИНИЛИСЯ У СКЛАДНИХ ЖИТТЄВИХ ОБСТАВИНАХ

Дата: 01.12.2021 16:13
Кількість переглядів: 528

Фото без опису

Одним з пріоритетних напрямків  Олександрівської селищної ради є робота з родинами, які опинилися в складних життєвих обставинах: виявлення проблем, детальний аналіз їх причин, пошук шляхів вирішення, недопущення фактів порушення прав та законних інтересів дітей, а також необхідність дотримання елементарних правил пожежної безпеки.

Саме тому 30 листопада 2021 року в населених пунктах Новоолександрівського та Петрівського Другого старостинських округів відбулись профілактичні рейди серед груп ризику: малозабезпечених, багатодітних сімей та таких, що опинилися в складних життєвих обставинах. Директоркою соціальної служби спільно з поліцейським офіцером громади, рятувальниками Краматорського районного управління відвідано сім’ї, в яких виховуються малолітні та неповнолітні діти та які перебувають на обліку, як такі, що потрапили до складних життєвих обставин.

Під час рейду з батьками проведено бесіди про необхідність ведення здорового способу життя, належного виконання батьківських обов’язків, створення належних умов для виховання дитини, санітарного стану в будинку, дотримання основних правил пожежної безпеки у побуті, правил пожежної безпеки під час використання обігрівачів, електропобутових приладів та під час користування пічним опаленням.

Складені акти обстеження умов проживання родин, надані рекомендації та терміни для усунення недоліків, батьків попереджено про адміністративну відповідальність за неналежне виконання своїх батьківських обов’язків.

Загалом профілактичними бесідами в ході рейдів охоплено 11 сімей, в яких виховується 33 дитини.

Додатково рятувальники радили громадянам слідкувати за станом та справністю електромережі, розповідали, як діяти у разі виникнення загорання чи сильного задимлення. Наприкінці бесід співробітники ДСНС вручали громадянам тематичні листівки.

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області нагадує про необхідність дотримання елементарних правил пожежної безпеки. Постійно слідкуйте за станом опалювальних печей та димарів, своєчасно їх ремонтуйте. Будьте обережні при палінні та використанні відкритого вогню на горищах, в підвалах, сараях та інших підсобних приміщеннях.

Пам’ятайте, що у разі виникнення пожежі чи будь-якої іншої надзвичайної події відразу телефонуйте за номером 101.

Фото без опису  Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь