A A A K K K
для людей із порушенням зору
Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

ПИТАННЯ ЩОДО ПОЧАТКУ ОПАЛЮВАЛЬНОГО СЕЗОНУ РОЗГЛЯНУЛИ НА ЗАСІДАННІ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Дата: 13.10.2021 15:36
Кількість переглядів: 745

13 жовтня відбулось засідання виконавчого комітету, яке провела селищний голова Людмила БОРИСЕВИЧ. На порядку денному розглянули п’ять питань, більшість з них стосуються послуг з теплопостачання, які в цьому році вперше надаватиме комунальне підприємство «ВІДНОВА» Олександрівської селищної ради.

Рішенням виконкому вирішили розпочати опалювальний період 2021-2022 років на об’єктах закладів соціальної сфери та житлового фонду з 15 жовтня 2021 року за умов зниження середньодобової температури повітря до +8 °С та нижче протягом трьох діб. Детально зупинилися на роботі двох котелень у селищі Олександрівка, які були передані громаді з обласної комунальної власності в кінці вересня 2021 року. Сьогодні їх майно закріплене на праві господарського відання  за  комунальним підприємством «ВІДНОВА».

«Наше комунальне підприємство опинилося в дуже складній ситуації, - звернулася селищний голова Людмила БОРИСЕВИЧ, - адже майно тепломережі було передано у незадовільному стані, котельні не були підготовлені до опалювального сезону в той момент, коли до його початку залишилося менше місяця. Але селищною радою виділено кошти для закупівлі необхідних матеріалів та обладнання для запуску котелень. Я вдячна всім працівникам підприємства, які не зважаючи на вихідні та свята продовжують  посилено готувати котельні для того, аби в квартири мешканців Олександрівки прийшло омріяне тепло. Я прошу олександрівців з розумінням поставитися до можливих затримок із початком опалювального періоду та запевняю, що ми його якнайшвидше розпочнемо та надамо якісну послугу всім абонентам».

За словами директора КП Олексія ТКАЧА, станом на сьогодні придбано матеріали та завезено вугілля в обидві котельні, здійснено запуск води у мережу. Котельня, що розташована по вулиці Самарський, на 100 % підготовлена і почне працювати 15 жовтня. Запуск котельні по вулиці Донецькій відбудеться із затримкою у 3-4 дні після усунення всіх несправностей та монтажу обладнання.   

Рішенням виконкому встановлено також і тариф на послуги з теплопостачання, які надаються комунальним підприємством «ВІДНОВА». Як доповів завідувач сектору житлово-комунального господарства Віталій ГАСІЦА, тариф залишився на рівні минулого року – 1930,1 грн за 1Гкал. Відповідальне ставлення населення до оплати послуг надасть змогу забезпечити беззбиткове функціонування підприємства, своєчасну виплату заробітної плати працівникам та сплату податків і зборів, оплату енергоносіїв та придбання вугілля.

Старости, які є членами виконавчого комітету, доповіли про ситуацію з підготовкою до опалювального сезону у закладах соціальної сфери, що розташовані на підпорядкованих територіях. В усі заклади освіти, що опалюються твердопаливними котлами, завезено вугілля, працівники пройшли відповідне навчання та готові розпочати свою роботу.

Складніша ситуація з газовими котельнями: в цьому році не відбувся тендер на закупівлю природного газу через відсутність тендерних пропозицій. Природним газом опалюються будівлі закладів освіти сіл Некременне та Очеретине, і на ту кількість газу, яка необхідна для проходження опалювального сеону, немає жодних пропозицій від постачальників. Тому вирішено переводити Очеретинський  дошкільний заклад на твердопаливну котельню, а заняття груп «Спорту для всіх», які займалися у спортивній залі Некременської школи, перенести у теплі та комфортні приміщення Високопільського ЗЗСО.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь