Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

В ГРОМАДІ ПОСИЛЮЮТЬ РОБОТУ, СПРЯМОВАНУ НА ЗАПОБІГАННЯ ПОШИРЕННЮ ХВОРОБИ COVID-19

Дата: 24.09.2021 17:10
Кількість переглядів: 553

Фото без опису

24 вересня відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) Олександрівської селищної ради під головуванням заступника селищного голови Сергія МАРИЧА. На засідання були запрошені представники 102 ДПРЧ, Олександрівського центру первинної медико-санітарної допомоги, Олександрівського відділення Краматорського РУП ГУНП в Донецькій області, начальник відділу освіти селищної ради.

Фото без опису

На порядку денному розглянули питання щодо встановлення з 00 хв. 23 вересня 2021 року «жовтого» рівня епідемічної небезпеки поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19 на всій території України яке напередодні ухвалила Державна комісія з техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Заступник селищного голови Сергій МАРИЧ доповів про вимоги щодо  протиепідемічних заходів, які необхідно виконувати територіям, що знаходяться у «жовтій» зоні. Зокрема, діють такі загальні карантинні обмеження (є винятки за умови вакцинації):

  • концерти - масові заходи мають відбуватись, якщо на одну людину є щонайменше 4 кв. метри площі.
  • ресторани - не більше 4 людей за столиком, а відстань між столами - мінімум 1,5 метри;
  • кінотеатри - мають працювати із заповненістю залів (усіх залів певного кінотеатру разом) менше за дві третини місць, або ж не більше 50% місць у кожному окремому залі цього кінотеатру;
  • спортивні зали - можуть працювати лише у разі обмеження кількості відвідувачів з розрахунку одна людина на 10 кв. метрів площі.
  • у жовтій зоні слід обов'язково носити маски у приміщеннях, дотримуватися фізичної дистанції у 1,5 м.

Заступник директора Олександрівського центру первинної медико-санітарної допомоги Світлана Бочарова та начальник відділу освіти Ірина Седлецька доповіли про стан та підсумки роботи, спрямованої на запобігання поширенню на території громади та об’єктах комунальної власності гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

За результатами засідання члени комісії доручили: відділу освіти систематично здійснювати контроль за дотриманням учасниками освітнього процесу протиепідемічних заходів, залучати до процесу вакцинації зокрема педагогічних та інших працівників закладів освіти; центру первинної медико-санітарної допомоги продовжити роботу щодо вакцинації населення територіальної громади, установам та підприємствам всіх форм власності забезпечити виконання постанови КМУ про встановлення карантинних та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів, в межах своїх повноважень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь