Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

ПРО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ РОБОТИ СМІТТЄСОРТУВАЛЬНОЇ СТАНЦІЇ НА ТЕРИТОРІЇ ОЛЕКСАНДРІВСЬКОЇ ГРОМАДИ ГОВОРИЛИ ПІД ЧАС ВИЇЗНОЇ НАРАДИ

Дата: 17.09.2021 15:28
Кількість переглядів: 653

Фото без опису

17 вересня в Олександрівці відбулася виїзна нарада щодо організації збирання, вивезення і захоронення побутових відходів на території Олександрівської, Новодонецької та  Білозерської громад, а також роботи сміттєсортувальної станції на території Олександрівської СТГ. Робоча зустріч пройшла під головуванням директора департаменту екології та природних ресурсів Донецької облдержадміністрації Сергія НАТРУСА, за участю керівництва і старост Олександрівської, Новодонецької та  Білозерської громад а також комунального підприємства «ВІДНОВА».

Фото без опису

Під час спілкування учасники зустрічі обговорили кількісні показники утворення відходів, схеми вивезення ТПВ з території громад, проаналізували результати проведеної роботи з укладення договорів для 100% охоплення населення послугами з вивезення побутових відходів.

Фото без опису

Директор департаменту екології Сергій НАТРУС розповів про досвід країн Прибалтики щодо поводження з ТПВ, який сьогодні поступово впроваджується на території України. Зокрема мова йшла про практики, коли місцева влада самостійно встановлює ціни та відповідає за вивіз, сортування та переробку сміття. Для цього громади формують кластери, в яких утворюють муніципальне спільне комунальне підприємство, що надає відповідні послуги населенню, відповідає за сортування змішаного потоку відходів та захоронення фракцій, що не є вторинною сировиною. Таке комунальне підприємство об’єднає всю матеріальну базу громад, що необхідна для організації поводження з ТПВ, а також залучатиме інвестиції для повного оснащення технікою, контейнерним парком тощо.

Фото без опису

Фото без опису

Представники проектної організації «Інженервітражсервіс» провели презентацію проєкту сміттєсортувальної станції, будівництво якої триває на території Олександрівської громади. Станція дозволить зменшити кількість побутових відходів на полігоні за допомогою внутрішньої системи обробки, сортування та брикетування відходів для подальшої утилізації. Потужність станції складає 30 тисяч тон сміття на рік, в той час коли на території Олександрівської громади річний обсяг утворення побутових відходів складає близько чотирьох тисяч тон.

На закінчення зустрічі учасники наради відвідали сміттєсортувальну станцію, де оглянули її приміщення та територію, ознайомилися з системою сортування сміття та принципом роботи.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь