A A A K K K
для людей із порушенням зору
Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

СУБОТНЬОЇ ДНИНИ ОЛЕКСАНДРІВЩИНА ЯРМАРКУВАЛА

Дата: 13.09.2021 17:19
Кількість переглядів: 781

 

Субота, 11 вересня, стала для мешканців Олександрівської селищної територіальної громади справжнім святом. На площі Ювілейній відбувся культурно-мистецький фестиваль «Олександрівщина ярмаркує», куди з’їхалися люди зі всіх куточків громади.

У вітальному слові очільниця громади Людмила БОРИСЕВИЧ привітала всіх з початком ярмарку та представила гостей свята:

заступника начальника управління культури і туризму Донецької обласної державної адміністрації Аліну ПЕВНУ, голову Всеукраїнської екологічної ліги Тетяну ТИМОЧКО, першого заступника голови Краматорської районної державної адміністрації Сергія БОЄВСЬКОГО, представників Іллінівської, Шахівської громад та інших.

Перший заступник голови райдержадміністрації Сергій БОЄВСЬКИЙ вручив селищному голові Людмилі БОРИСЕВИЧ почесну грамоту від Донецької ОДА з нагоди відзначення у 2021 році 30 річниці незалежності України.

«Олександрівська земля – дуже щедра і родюча. А найголовніше її багатство – це ви, люди. Люди, які працюють, які вирощують врожай для того, аби жила і процвітала не тільки ваша маленька батьківщина, а й Донеччина та вся Україна», - з такими словами звернулися до місцевих мешканців запрошені.

По-особливому святково на гостей та жителів громади чекало:

  • Велике розмаїття сільськогосподарської продукції,
  • ГастроFest та безкоштовне частування;
  • DanceМарафон “Хустка”;
  • АГРОбатл;
  • Простір майстрів традиційних ремесел “Етнобазар”;
  • Містечко солом’яних фігур “ОлексLand”;
  • Ярмаркові розваги;
  • Овочевофруктові фотозони;
  • Конкурс “Кращий сніп урожаю 2021”

Вишикувалися у колону представники організацій та старостинських округів Олександрівської громади. Майже всі учасники ходи – в українських народних костюмах, від чого колона виглядає яскраво та святково.

Недалеко від сцени всіх бажаючих частували запашним чаєм та пригощали бубликами. За цілий день, починаючи з самого ранку, присутніми на ярмарку було випито більше ніж 300 літрів чаю. Все це було організовано селищною радою БЕЗКОШТОВНО.

Також безкоштовно пригощали чарівні українки та браві українці всіх бажаючих канапками з салом та перцем, кулішом, юшкою з червоної риби, пловом, солянкою, варениками, домашньою випічкою.

В цей день можна було придбати абсолютно все – від меду та соку власного виробництва, овочів та фруктів до м’ясо-копчених виробів, живої птиці та поросят.

Зазивало своєю красою й містечко майстрів з різних куточків Олександрівщини. Виставки та торгові ряди були заповнені всілякими різновидами на будь-який найвибагливіший смак.

Люди поодинці або цілими родинами зупинялися біля фотозон, аби залишити на довгу пам’ять знімки про таке чудове свято – ярмарок-2021.

Для дітей було організовано різноманітні розваги, в тому числі батути для різних вікових категорій, продавалася солодка вата, смачний поп-корн та молочні коктейлі.

Протягом дня зі сцени лунали пісні у виконанні працівників культури, талановитих мешканців старостинських округів, народних колективів. Глядачів зачаровували хореографічні номери, підготовлені спеціально до свята. Учасники в цей день вклали всю душу і любов у свої виступи.

Ось так, непомітно для присутніх і в очікуванні на перемогу для учасників фестивалю, підійшов час для оголошення результатів.

Подяками від управління фізичної культури та спорту Донецької ОДА були нагороджені спортінструктори старостинських округів Євген Пшиченко (Петрівський Другий), Дмитро Козієв (Новостепанівський), Сергій Хом’яков (Новополтавський) та Сергій Столєтніков (Високопільський).

За активну участь у ярмарку нагороджено подякою від селищного голови Петра ГОНЧАРОВА, директора Олександрівського професійного аграрного ліцею.

Подяки за збереження народних українських традицій та участь у фестивалі отримали народні майстрині громади.

Перше місце та подарунковий сертифікат на 30 тисяч гривень отримала команда Олександрівки.

Друге місце та сертифікат на 20 тисяч гривень було вручено Новополтавському старостинському округу.

Третє місце і, відповідно, 10 тисяч гривень заслужили Золотопрудський старостинський округ.

Кожна з сучасниць-команд одержала перемогу у різних конкурсах фестивалю. Так,

Олександрівська команда - ГастроFest та Презентація команди.

Високопільська команда – Овочево-фруктора фотозона.

Очеретинська команда – ГастроFest.

Михайлівська команда та команда ліцею  – Кращий сніп урожаю-2021

Староварварівська команда – Краще блюдо (шурпа).

Золотопрудська команда – Святкова хода.

Новостепанівська команда – АГРОбатл – огляд конкурсу сільськогосподарської продукції.

Новоолександрівська команда - Простір майстрів традиційних ремесел “Етнобазар” та DanceМарафон “Хустка”.

Петрівка Друга – торгівельний ярмарок з великим розмаїттям с/г продукції.

 

 

Довгоочікуваним та феєричним були виступи зірок української естради Володимира Войцеховського та Романа Скорпіона. Їхній заряд бадьорості та позитиву передався кожному мешканцю Олександрівської громади.

Іскри грандіозного салюту розліталися по всій Олександрівщині; і навіть ті, хто не дочекався його на площі, мали змогу спостерігати за салютом із власних домівок.

Закінчився культурно-мистецький фестиваль «Олександрівщина ярмаркує» драйвовими ритмами дискотеки.

У організації та проведенні свята брали участь працівники всіх відділів Олександрівської селищної ради на чолі з селищним головою Людмилою БОРИСЕВИЧ, депутати, старости та представники  старостинських округів, Олександрівський професійний ліцей.

Безпеку під час свята забезпечували працівники поліції, Головного управління ДСНС України у Донецькій області та медики Олександрівщини.

А порядок на площі у парку Ювілейному наступного дня вдалося отримати завдяки працівникам культури та бригаді з благоустрою селищної ради.

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь