Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

ГРУПИ САМОДОПОМОГИ ОЛЕКСАНДРІВСЬКОЇ ТГ – ПРИКЛАД УСПІШНОГО ВПРОВАДЖЕННЯ МЕТОДОЛОГІЇ МОБІЛІЗАЦІЇ ГРОМАД

Дата: 22.07.2021 15:16
Кількість переглядів: 857

Фото без опису

З ознайомчим візитом сьогодні до кризової кімнати для постраждалих від домашнього насильства у селі Новополтавка завітали представниці та представники громадських організацій міст і громад Донецької області разом з координаторкою проектів УЖФ Тетяною ЛИТВИНОВОЮ та регіональною координаторкою Наталією ГОНЧАРОВОЮ. Кімнату було створено групою самодопомоги села в рамках першої хвилі проекту «Просування прав людини та гендерної рівності».. Саме тут і відбувся круглий стіл, де гостей зустріли мобілізаторка громади Марина Шкарупило, представниці груп самодопомоги і старости Новополтавського та  Петрівського Другого старостинських округів, посадовці селищної ради.

Фото без опису

В довірливій атмосфері обговорили методологію мобілізації громад, яку впроваджує Український Жіночий Фонд на території Донецької, Луганської та Запорізької областей. Представниці груп самодопомоги (ГСД) розповіли, як тривав цей процес а території громади та які результати вони мають сьогодні. З 2019 року, коли почали створювати ГСД та писати гендерний профіль громади, і до сьогодні – в населених пунктах діють вісім груп, вже реалізовано три проекти та чотири знаходяться в процесі реалізації.

Фото без опису

«Коли ми розпочинали цю роботу, було дуже важко, - говорить лідерка ГСД Петрівки Друга Лілія БАРИШНІК. – Ми не розуміли, навіщо нам потрібен гендерний профіль, де брати цифри аби його заповнити. Але сьогодні, пройшовши всі кроки мобілізації, ми бачимо результат своєї роботи».

Як зазначила мобілізаторка Марина ШКАРУПИЛО, велику роль в цьому відіграє міцна підтримка селищного голови Людмили БОРИСЕВИЧ. «Є групи в інших громадах, які стикаються з протистоянням з боку влади, витрачають зайвий час та сили на порозуміння, - зазначає вона. – Нам в цьому плані простіше, адже нас чують, до нас прислуховуються, нас включають до складу консультативно-дорадчих органів та робочих груп».

Учасники виїзного заходу в процесі спілкування цікавились, яким чином долучаються до роботи груп самодопомоги вразливі верстви населення, чи спрямована ця робота за задоволення потреб в тому числі і пенсіонерів.

Фото без опису

Захід відбувся в межах Проєкту «Просування прав людини та ґендерної рівності за допомогою мобілізації громад задля розширення можливостей», що впроваджується Українським Жіночим Фондом та ООН Жінки в Україні в рамках Програми ООН із відновлення та розбудови миру, яку реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань ґендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО). Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь