A A A K K K
для людей із порушенням зору
Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

РОЗПОЧАЛОСЯ "ЛІТО-2021"

Дата: 08.06.2021 09:14
Кількість переглядів: 799

Фото без опису        

Літні канікули – найулюбленіша пора усіх дітей, пора вільного часу та відпочинку. Тому недивно, що зростає кількість дитячого травматизму, правопорушень і різних неприємних ситуацій, в які можуть потрапити юні громадяни. В умовах проведення карантинних заходів служба у справах дітей не залишає осторонь сім'ї, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, це діти, які перебувають у складних життєвих обставинах, сім'ї  соціальної групи ризику та діти, які повернулись до сімей із закладів інституційного догляду.

Службою у справах дітей розроблено цільова профілактична операція «Літо 2021», яка проходить в рамках профілактичних рейдів «Сім'я», «Діти вулиці», «Вокзал» з метою соціального захисту дітей, запобігання дитячої бездоглядності та безпритульності під час літніх канікул. План заходів проведення цільової профілактичної операції «Літо-2021» затверджено розпорядженням селищного голови Людмилою Борисевич 01 червня 2021 року № 97/0107.

З початку запровадження карантину службою у справах дітей, спільно з центром соціальних служб, представниками національної поліції продовжується відвідування вищезазначеної категорії населення. Здійснені спільні перевірки торгівельних точок, культурно-розважальних та ігрових закладів щодо виявлення фактів продажу в них неповнолітнім пива, алкогольних та слабоалкогольних напоїв, тютюнових виробів, розповсюдження наркотичних та психотропних речовин; перевірено факти вживання дітьми алкогольних напоїв, тютюнових виробів, також  забезпечено дієвий контроль за станом та умовами  утримання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в сім’ях опікунів (піклувальників)

Починаючи з січня проведено 6 комплексних профілактичних рейдів  «Сім'я»  та 6 рейдів «Діти вулиці», «Вокзал». Загалом обстежено умови проживання 36 сімей, в яких виховується 90 дітей, попереджено 4 батьків за ухиляння від виконання своїх батьківських обов’язків та відносно них представниками поліції складені адміністративні протоколи.

Крім того, службою у справах дітей розглянуті окремі випадки (повідомлення населення), які потребують невідкладного реагування в інтересах дітей. З батьками проведено профілактичні бесіди щодо недопущення трагічних випадків серед дітей, жорстокого поводження та насильницьких дій відносно дітей, надані рекомендації щодо належного дотримання карантину, наголошено про важливість організації дистанційного навчання, змістовного дозвілля дітей під час літніх канікул.

Прохання  до дорослих громадян: постійно цікавтеся, де і з ким проводить час ваша дитина, будьте уважними до того, чим вона займається  у вільний час, якнайцікавіше організовуйте  дозвілля своїх дітей. Тільки в такому разі літній відпочинок дітей буде  цікавим і безпечним.   Бережіть своїх дітей!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь