Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

 ВІДБУЛАСЬ ЗУСТРІЧ СЕЛИЩНОГО ГОЛОВИ ЛЮДМИЛИ БОРИСЕВИЧ З ПРЕДСТАВНИКАМИ МАЛОГО  ПІДПРИЄМНИЦТВА

Дата: 04.06.2021 15:32
Кількість переглядів: 446

Фото без опису

 

01 червня  відбулась зустріч селищного голови Людмили Борисевич з представниками малого бізнесу. Участь у заході взяли заступник селищного голови Сергій Марич, секретар селищної ради Василь Лук’янчиков, начальник відділу АПК Володимир Кисловський, начальник відділу економічного розвитку Ірина Дівульська.

Метою зустрічі було інформування представників бізнесу щодо фінансової підтримки з обласного бюджету та бюджету територіальної громади відповідно до діючої Програми розвитку малого і середнього підприємництва Донецької області та Олександрівської територіальної громади на 2021-2022 роки та про підтримку сільських територій згідно Програми Мінрегіону «Нове українське село».

Присутнім були надані та опрацьовані пропозиції щодо практичного застосування Сучасних напрямів розвитку на території населених пунктів громади.

Друга, основна частина заходу, відбулась у форматі круглого столу. Учасники під час діалогу взаємодіяли та обмінювалися досвідом, задавали питання, обговорювали актуальні проблеми, з якими стикаються у своїй професійній діяльності, а також разом працювали над їх вирішенням.

Представники малого  підприємництва озвучили питання щодо гострого браку кваліфікованих кадрів. Так, наразі однією з найважливіших та затребуваних в галузі сільського господарства є професія бухгалтера, економіста, водія, механізатора. Керівники підприємств зазначили, що їм важко знайти досвідченого працівника, навіть одразу після випуску з навчального закладу. На жаль, на сьогоднішній день попит на ці професії значно знижений.

Під час діалогу з селищним головою підприємцями були озвучені пропозиції щодо створення сучасних тваринницьких ферм для вирощування ВРХ та нутрій,  цехів з переробки м’ясної та молочної продукції, консервних цехів,закладки інтенсивного саду, соціальної пекарні, створення тепличного господарства.

Людмила Борисевич зауважила, що готова підтримати будь-які цікаві ініціативи підприємств, які ведуть свій бізнес чесно та прозоро.

За результатами зустрічі  селищним головою надані  доручення з питань підтримки малого бізнесу, а також з питань взаємодії органів виконавчої влади з  суб’єктами підприємництва.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь