Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

ПРО ЯКІСТЬ НАДАННЯ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ НА ТЕРИТОРІЇ ГРОМАДИ ГОВОРИЛИ З МЕШКАНЦЯМИ СЕЛИЩА ПІД ЧАС РОБОЧОЇ ЗУСТРІЧІ

Дата: 02.06.2021 17:00
Кількість переглядів: 492

Фото без опису

Сьогодні відбулась робоча зустріч селищного голови Людмили Борисевич з мешканцями багатоповерхових будинків смт Олександрівка з питань надання житлово-комунальних послуг підприємствами селищної ради. У заході взяли участь в.о. директора КП «ВІДНОВА» Сергій Гузиль, начальник експлуатаційно-ремонтної дільниці смт Олександрівка Дмитро Машков та депутати селищної ради.

Під час зустрічі начальник відділу житлово-комунального господарства та комунального майна селищної ради Євген Горовецький доповів про роботу відділу у 2021 році, про підсумки завершення опалювального сезону, роботу комунального підприємства «Віднова» з надання послуг з теплопостачання, вивезення ТПВ, утримання будинків та прибудинкових територій.

Фото без опису

Головний бухгалтер комунального підприємства «Віднова» Тетяна Горбань звітували перед присутніми про роботу КП протягом минулого року. Комунальне Підприємство «ВІДНОВА» обслуговує 27 багатоквартирних будинків. Головною проблемою у роботі підприємства є неоплата послуг населенням. Так, у  2020 та 2021 році за надані послуги з обслуговування будинків та прибудинкових територій було нараховано 1121,4 тис. грн., а сплачено 1083,8 тис. грн. Це становить 84 %.  Заборгованість станом на 01.05.2021  року становить – 224,8 тис. грн. у тому числі заборгованість минулих років – 56,5 тис. грн. Така ж ситуація із  теплопостачанням, послугою якого користуються мешканці вулиці Абрикосової (буд. 46 та 48) та вулиці Центральної, 78. .  Заборгованість станом на 01.05.2021 склала – 45,6 тис. грн.,у тому числі заборгованість минулих років – 11,00 тис. грн. За послуги з вивезення твердих побутових відходів борг складає 23,1 тис. грн., у тому числі заборгованість минулих років – 3,6 тис. грн.

Фото без опису

Селищний голова зазначила, що сьогодні комунальне підприємство має певний досвід та відпрацьовану системність роботи і надає якісну послугу мешканцям, які уклали договри на обслуговування. «Наявність боргів мешканців перед КП призводить до зниження якості послуги, адже це і матеріали для проведення ремонтних робіт, і паливно-мастильні матеріали, і заробітна плата працівників. Уникнути цього явища ми можемо тільки об’єднавши зусилля підприємства та громадськості», - звернулася до мешканців Людмила Борисевич.

Фото без опису

Фото без опису

В свою чергу, мешканці багатоквартирних будинків подякували підприємству за роботу та запропонували запровадити практику судового стягнення комунальних платежів з боржників. «Я стабільно оплачую по квитанціям, а у сусіда росте заборгованість, - виступив мешканець багатоповерхівки по вулиці Абрикосовій. – В той же час він користується послугами і теплопостачання, і вивезення ТПВ, які оплачують інші мешканці будинку. Треба звертатися до суду, аби примусити цю людину не уникати відповідальності, адже часи комунізму давно закінчились. Є послуга – має бути своєчасна оплата!».

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь