Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

В ОЛЕКСАНДРІВЦІ ВІДБУЛИСЬ УРОЧИСТІ ЗАХОДИ, ПРИСВЯЧЕНІ 35-й РОКОВИНІ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

Дата: 26.04.2021 17:09
Кількість переглядів: 861

Фото без опису

Цьогоріч, 26-го квітня, минає 35 років, як на 4-му енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції сталася катастрофа планетарного масштабу, яка є найбільшою за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічним збитком.

Відлуння цієї трагедії відчувається і зараз, і з метою гідного вшанування тих, хто поклав своє життя або віддав своє здоров’я ліквідуючи страшне лихо, 26 квітня в Олександрівці біля пам’ятного знаку жертвам аварії на ЧАЕС відбувся урочистий мітинг.

У заході взяли участь ліквідатори аварії на ЧАЕС, селищний голова Людмила Борисевич, начальник Олександрівського відділення поліції Андрій Друмов, благочинний Олександрівського округу протоієрей Роман Чепель, представники пожежної частини, працівники установ та організацій, посадові особи органів місцевого самоврядування, молодь, громадськість.

Фото без опису

«Ліквідатори наслідків катастрофи є уособленням усього найкращого, що може бути в людях. Майже сто наших земляків були залучені до усунення наслідків катастрофи і працювали у Чорнобильській зоні у найважливіший період, сьогодні їх серед нас залишилось лише 75… Їх самовідданість та жертовність не допустили розширення катастрофи», – зазначила селищний голова Людмила Борисевич. Очільниця громади подякувала ліквідаторам аварії за їх мужність та героїзм, подвиг та самовіддачу, вдовам та членам сімей – за витримку та силу духу. Людмила Борисевич  вручила учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС медалі з нагоди 35-ої річниці Чорнобильської катастрофи.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Голова спілки Олександрівщини "Союз Чорнобиль України" Сергій Хмеляєв звернувся до побратимів зі словами підтримки та солідарності.

Панахиду за загиблими від страшного атому відслужив біля пам’ятного знаку протоієрей Роман Чепель. Він закликав всіх присутніх шанувати, пам’ятати та бути вдячними ліквідаторам за їх подвиг.

Фото без опису

Хвилиною мовчання згадали поіменно кожного земляка, чиє життя відібрали наслідки аварії на Чорнобильській АЕС. Білими кульками злетів у небо світлий спомин про їх безцінний подвиг ціною власного життя. А маленьке покоління олександрівців передало ліквідаторам паперові білі лелеки – символ відданості та Чорнобильської трагедії.

Фото без опису

Фото без опису

На завершення заходу відбулось урочисте покладання квітів до пам’ятного знаку загиблим ліквідаторам аварії на ЧАЕС.

Фото без опису

Фото без опису

Культурну програму, яка дозволила присутнім зануритися у страшні події 35-річної давності та вшанувати подвиг ліквідаторів, підготували працівники відділу культури, розвитку туризму і краєзнавства, сім'ї, молоді та спорту та спеціалісти Культурно-інформаційного центру.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь