A A A K K K
для людей із порушенням зору
Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ДПІ – ПІДПРИЄМЦЯМ: 5 ПРОСТИХ КРОКІВ ДО РОБОТИ З ПРОГРАМНИМИ РРО

Дата: 16.04.2021 10:20
Кількість переглядів: 630

Фото без опису

Олександрівська ДПІ Головного управління ДПС у Донецькій області нагадує, що Законом України від 20.09.2019 № 128-IX «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг» реалізовано можливість бізнесу використовувати замість традиційних касових апаратів спеціальні програми, призначені для реєстрації розрахункових операцій – програмні РРО (далі- ПРРО). Таку програму можна встановити на будь-який гаджет, у тому числі і на смартфон заощадивши кошти на придбання традиційних РРО та їх обслуговування.

Для того щоб зареєструвати ПРРО потрібно зробити декілька кроків, а саме:

- отримати  кваліфіковані  ключі;

- здійснити  вхід до приватної частини Електронного кабінету, який розміщено за посиланням: https://cabinet.tax.gov.ua. Якщо в податковій відсутні відомості про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які проводиться діяльність на яких буде застосовуватись ПРРО, необхідно подати заяву за формою 20-ОПП - Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які проводиться діяльність (форма J/F1312002);

Далі, для реєстрації ПРРО створити електронний документ за формою № 1-ПРРО «Заява про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій» (J/F1316602), виконати перевірку та у разі відсутності помилок, зберегти, підписати за допомогою ключа та направити Заяву на обробку.

Перевірити отримання квитанції про обробку Заяви, та у разі успішної обробки, у квитанції отримуємо: «Документ прийнято» «Інформація – ПРРО «Назва каси» з локальним номером «Номер каси» призначено фіскальний номер «Фіскальний номер ПРРО».

Подати Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа (для повідомлень щодо сертифікатів відкритих ключів, які застосовуються в ПРРО) форма № J/F1391801. Цей крок – для надання відомостей щодо касирів, які будуть користуватись даним ПРРО.

В разі успішної обробки повідомлення про касирів за формою J/F1391801, завантажити та встановити програмне забезпечення ПРРО з офіційного вебпорталу ДПС, яке розміщено у банері «Програмні РРО» та доступні за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy/.

Авторизуємося, починаємо працювати.

Більш детальна інформація щодо застосування ПРРО  розміщена на офіційному вебпорталі ДПС за посиланням  https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь