A A A K K K
для людей із порушенням зору
Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

ПЕРШОГО  КВІТНЯ  РОЗПОЧАВСЯ «СЕЗОН ТИШІ» В УКРАЇНІ: ЩО ТРЕБА ЗНАТИ

Дата: 06.04.2021 16:25
Кількість переглядів: 469

  Фото без опису   

Щороку в Україні з 1 квітня до 15 червня у лісах та на об’єктах благоустрою запроваджується так званий «сезон тиші», аби не турбувати тварин у період їх розмноження та створити умови для відновлення та продовження роду представників дикої фауни.

У цей період забороняється проведення робіт та заходів, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою. Йдеться про пальбу, проведення вибухових робіт, феєрверків, санітарних рубок лісу, використання моторних маломірних суден, проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах.

Вказані заборони встановлені Законом України «Про тваринний світ» з метою охорони середовища існування, умов розмноження, шляхів міграції представників фауни, в тому числі рідкісних і вимираючих видів, дають їм можливість спокійно розмножуватися і нарощувати свою популяцію.

Так, будь-який надто гучний шум може злякати тварин, порушивши їх звичний розпорядок дня. Серед найбільш поширених шкідливих заходів – санітарна рубка дерев. Значні шумові навантаження можуть негативно вплинути і на процеси гніздування пернатих у цей період року.

Олександрівська селищна рада звертається до керівників підприємств, установ і організацій, а також до громадян з проханням дотримуватися вимог «сезону тиші», перебуваючи на природі, аби не заважати їй у відтворенні та збереженні тваринного світу.

       Звертаємо увагу, що відповідно до статті 87 Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушення вимог щодо охорони середовища перебування і шляхів міграції, переселення, акліматизації та схрещування диких тварин тягне за собою накладення штрафу на громадян – від 510 до 850 гривень, на посадових осіб – від 850 до 1190 гривень.

       Штрафні санкції від 850 до 1190 гривень також передбачені за невжиття заходів щодо запобігання загибелі диких тварин, погіршенню середовища їх перебування та умов міграції або добування диких тварин, які зазнають лиха.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь