Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

УПРАВЛІННЯ ФІТОСАНІТАРНОЇ БЕЗПЕКИ ГУ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ В ДОНЕЦЬКІЙ ОБЛАСТІ ДОВОДИТЬ ДО ВІДОМА

Дата: 19.03.2021 15:10
Кількість переглядів: 602

Фото без опису

Оновлено законодавчі вимоги щодо отримання допусків (посвідчень) на право роботи, пов’язаної з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами
Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби у Донецькій області продовжує проводити навчання осіб, діяльність яких пов’язана з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами для отримання допусків та посвідчень на право здійснення робіт.

Згідно статті 18 Закону України «Про захист рослин», статті 11 Закону України «Про пестициди і агрохімікати», Постанови КМУ №746 від 18.09.1995 р. «Про затвердження порядку одержання допуску (посвідчення) на право роботи, пов’язаної з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами» працівники, робота яких пов’язана із застосуванням, зберіганням, транспортуванням та торгівлею пестицидами  і агрохімікатами повинні мати  допуск (посвідчення) на право роботи з пестицидами і агрохімікатами. Вимоги даного законодавства поширюється на всі галузі суспільного виробництва, де застосовуються пестициди і агрохімікати.

Підставою для видачи допуску є посвідчення про проходження спеціальної підготовки з питань безпечного виконання роботи з пестицидами та агрохімікатами та медична книжка  з висновком медичної комісії про відсутність протипоказань за станом здоров’я. Виконання робіт з пестицидами і агрохімікатами особами, які не мають допуску – забороняється!  Допущення  до роботи з пестицидами осіб, які не мають допуску є порушенням ст.21 ЗУ «Про захист рослин» та тягне за собою дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність згідно з чинним законодавством.

Відповідно до наказу  Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства від 25.02.2021 р.  № 395 «Про внесення змін до наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 13 лютого 2013 року № 96 », який набрав чинності з 16.03.2021р.,  розмір плати за проведення навчання працівників, які безпосередньо виконують роботи пов'язані з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами на 1 людину коштує 0,14941 грн. помножену на прожитковий мінімум для працездатних осіб.

На даний час  ця сума становить  339,16 грн.

Послуги, які надаються територіальними органами та бюджетними установами, що належать до сфери управління Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, здійснюються за зверненнями фізичних та юридичних осіб.

З приводу питань стосовно отримання допуску (посвідчення) потрібно звертатися до управління фітосанітарної безпеки ГУ Держпродспоживслужби в Донецькій області за адресою м. Слов’янськ, Новосодівська площадка 1, корпус 2, або за телефоном  інспектора Міщенко Оксана  +380999612988

Управління фітосанітарної безпеки
ГУ Держпродспоживслужби в Донецькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь