Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

ЯКЩО ПЛАНУЄТЕ РОБОТИ, ПОВ’ЯЗАНІ З ПЕСТИЦИДАМИ ТА АГРОХІМІКАТАМИ, ПОТУРБУЙТЕСЬ ПРО ОДЕРЖАННЯ ДОПУСКУ НА ПРАВО ЗДІЙСНЕННЯ РОБІТ

Дата: 09.02.2021 09:06
Кількість переглядів: 685

4.png

Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби у Донецькій області продовжує проводити навчання осіб, діяльність яких пов’язана з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами для отримання допусків та посвідчень на право здійснення робіт.
При проведенні навчань наголошується на дотриманні та виконанні вимог Законів України «Захист рослин», «Про пестициди і агрохімікати», «Про бджільництво», «Про охорону навколишнього природного середовища», Державних санітарних правил транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві та інших нормативно-правових актів. Слухачі одержують основні знання про хімічні і фізичні властивості пестицидів і агрохімікатів, їх токсичність, пожежонебезпечність, призначення та способи їх застосування, вимоги щодо техніки безпеки при роботах з ними, надання першої долікарської допомоги та самодопомоги при нещасних випадках чи отруєнні.

З метою запобігання порушення технологічних та санітарних вимог при застосуванні пестицидів і агрохімікатів, попередження негативних наслідків для населення та навколишнього середовища інформуємо суб’єкти господарювання, сільськогосподарські підприємства та установи, які планують роботи з пестицидами та агрохімікатами, що згідно ст. 11 Закону України «Про пестициди і агрохімікати» та ст.18 Закону України «Про захист рослин» підприємства, установи, організації усіх форм власності та громадяни зобов’язані  допускати до робіт, пов’язаних із транспортуванням, зберіганням, застосуванням засобів захисту рослин, їх торгівлею, лише осіб, які пройшли  спеціальну підготовку(навчання) та мають на те відповідне посвідчення та допуск, що видаються спеціально уповноваженими органами виконавчої влади у сфері захисту рослин – щороку. Допуск (посвідчення) видається безкоштовно.

Підставою для видачі допуску,  згідно постанови КМУ № 746 від 18 вересня 1995 року «Про затвердження порядку одержання допуску (посвідчення) на право роботи, пов’язаної з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами» є посвідчення про проходження спеціальної підготовки з питань безпечного виконання роботи з пестицидами та агрохімікатами та медична книжка  з висновком медичної комісії про відсутність протипоказань за станом здоров’я. Виконання робіт з пестицидами і агрохімікатами особами, які не мають допуску – забороняється!  Допущення  до роботи з пестицидами осіб, які не мають допуску є порушенням ЗУ «Про захист рослин». Згідно ст. 21 порушення законодавства про захист рослин тягне за собою дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність згідно з законом. Відповідальність за порушення законодавства «Про захист рослин» несуть особи, винні у не проходженні спеціальної підготовки та неотриманні відповідного допуску та посвідчення на право проведення робіт, пов’язаних з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею засобами захисту рослин.

З приводу питань стосовно отримання допуску (посвідчення) потрібно звертатися до управління фітосанітарної безпеки ГУ Держпродспоживслужби в Донецькій області за адресою м. Слов’янськ, Новосодівська площадка, 1, корпус 2 або за телефоном  інспектора Міщенко Оксана Семенівна +380509612988

 

Управління фітосанітарної безпеки
ГУ Держпродспоживслужби в Донецькій області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь