A A A K K K
для людей із порушенням зору
Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

18 ЖОВТНЯ – ДЕНЬ ПРОТИДІЇ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ

Дата: 19.10.2020 09:00
Кількість переглядів: 921

Фото без опису

Європейський день протидії торгівлі людьми започаткований 18 жовтня 2007 року Європейським Парламентом як день консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми та небайдужості громадськості до цього явища.

Торгівля людьми - це злочин, жертвами якого можуть виявитися чоловіки, жінки, діти як з метою примусової праці, так і сексуальної експлуатації. За даними Міжнародної організації праці, 21 мільйон людей у всьому світі є жертвами примусової праці. Чоловіки, жінки та діти потрапляють до рук торговців людьми як в своїх країнах, так і за кордоном.

З метою інформування в ігровій формі дітей про проблему торгівлі людьми і правила безпечних подорожей, а також вироблення в них навичок безпечної поведінки в ситуаціях, які потенційно можуть призвести до потрапляння в торгівлю людьми, діти Олександрівської громади отримали від Донецької обласної ліги ділових і професійних жінок інформаційно-просвітницьку гру «Ліза».

Фото без опису

До дня протидії торгівлі людьми діти Олександрівщини у ході гри здійснили навколосвітню подорож, навчилися вірно «збирати валізу» й уникати ризиків, зустрілися з паном Опосумом, капітаном Кита, тигрокотів та чайок-жебрайок. А також зустріли таку ситуацію, коли потрібно було зробити дзвінок на Національну гарячу лінію з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів – 527.

Варто зазначити, що причинами розвитку явища торгівлі людьми залишається розповсюдження організованої злочинності та наркоторгівлі й недостатня боротьба з ними, насильство в родині, нестатки, пошук кращих умов життя, слабка поінформованість населення про життя і працевлаштування за кордоном, виготовлення й розповсюдження дитячої порнографії через мережу Інтернет – перераховувати можна довго, але це нічого не змінить, тільки констатацією факту проблему не вирішиш, але вже її усвідомлення та визнання є першим кроком до боротьби з нею. Особливо якщо враховувати сучасні процеси глобалізації, інформатизації тощо.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь