A A A K K K
для людей із порушенням зору
Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБА В ОЛЕКСАНДРІВСЬКОМУ РАЙОНІ ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ ЗАСТЕРІГАЄ: МОЛОКО КОРИСНЕ ТІЛЬКИ ТОДІ, КОЛИ БЕЗПЕЧНЕ!

Дата: 30.09.2020 13:45
Кількість переглядів: 1207

 

Фото без описуНастала осінь, позаду спекотне літо і здається, що проблеми пов’язані з отриманням і реалізацією швидкопсувної продукції вже позаду.  Однак це не зовсім так, а якщо точніше, зовсім не так. Молоко і одержані з нього молочні продукти, традиційно грають істотну роль в нашому раціоні, цей продукт є актуальним для всіх вікових груп і особливо дітей, ось чому даному питанню державна ветеринарна служба приділяє особливу увагу. Молоко і молочна продукція ще поки вважається соціальним продуктом і кожен хоче за свої гроші отримати якісний, а головне безпечний продукт.

Державна ветеринарна служба району щорічно проводить протиепізоотичні, профілактичні заходи, спрямовані на своєчасне виявлення хворих (на лейкоз, бруцельоз, туберкульоз) тварин, а також проводить щорічну вакцинацію ВРХ проти сибірської виразки.  Однак ще серед коровоутримувачів є такі, що не надають тварин для дослідження і не проводять щеплення, це дуже небезпечний шлях, головна небезпека в тому, що реалізуючи і споживаючи молоко і молочні продукти від недосліджених тварин, ви себе і своїх близьких піддаєте небезпеці зараження туберкульозом, лейкозом і т. ін.  Не щеплена проти сибірської виразки ВРХ може бути причиною спалаху цього захворювання, а для людини це загрожує не тільки важкою формою хвороби, а й летальним випадком.  І коли вам продавець молока каже: купуйте у мене молоко, воно найкраще, не полінуйтеся і запитайте у нього ветеринарні документи, які підтверджують, що тварина пройшла всі необхідні дослідження і щеплення.  Якщо торгівля здійснюється на контрольованому ринку, то цю якість засвідчить лабораторія ветеринарно-санітарної експертизи, якщо ви купуєте молоко з дому, у коровоутримувачів, нехай нададуть ветеринарний паспорт з відміткою цього року і печаткою ветеринарної служби.  Не потрібно вірити на слово, за смаком молока ніхто не зможе встановити хвора тварина чи ні. Сплативши свої гроші, не принесіть додому міну уповільненої дії, подумайте про себе і своїх близьких.

Власники тварин, виконуйте ветеринарно-санітарні вимоги і совість буде чиста, якщо молоко від вашої тварини буде корисним і безпечним.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь