A A A K K K
для людей із порушенням зору
Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ, ЯКІ ЗДІЙСНЮЮТЬ ТОРГІВЛЮ АБО НАДАЮТЬ ПОСЛУГИ НАСЕЛЕННЮ

Дата: 01.07.2020 15:38
Кількість переглядів: 497

Фото без опису

Олександрівське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області інформує:

           В умовах ускладненої епідемічної ситуації та введених карантинних обмежень продовжують свою діяльність заклади, які забезпечують населення всім необхідним. Однак важливо, щоб будь-які товари на всіх етапах обігу, починаючи з виготовлення, переміщення і закінчуючи потраплянням до кошику споживача, були захищені від забруднень, в тому числі й від потрапляння на поверхню  коронавірусу.
           Також важливо не допустити поширення захворювання та унеможливити забруднення харчової продукції, суб'єктам господарської діяльності, які надають послуги з громадського харчування.

            Ще одним з можливих безпечних факторів, які можуть вплинути на ускладнення епідемічної ситуації, є надання будь-яких послуг населенню.

             З метою недопущення розповсюдження поширення коронавірусної хвороби COVID-19, Урядом затверджено вимоги діяльності суб’єктів господарювання по організації протиепідемічних заходів при  торгівлі та наданні будь-яких послуг, які викладені у відповідних постановах Головного державного санітарного лікаря України, а саме:

 

- Постанова №34

Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів з торгівлі на ринках на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)

 

  - Постанова №33

Про внесення змін до Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів в деяких закладах фізичної культури та спорту на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)

 

 - Постанова №32

Про внесення змін до Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах громадського харчування на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)

 

 

 - Постанова №23

Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при наданні послуг з перевезення пасажирів на період карантину у зв`язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).

 

 - Постанова №22

Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів в готелях на період карантину у зв`язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).

 

    - Постанова №20

Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів в перукарнях та салонах краси на період карантину у зв`язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).

 - Постанова №19

Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при наданні стаматологічної допомоги на період карантину у зв`язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).

     - Постанова №17

Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при торгівлі продовольчими (окрім ринків) та непродовольчими товарами на період карантину у зв`язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).

    - Постанова №16

Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при здійсненні дозволених видів діяльності, які передбачають приймання відвідувачів у офісних приміщеннях в період карантину у зв`язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).

Загальними вимогами, що зазначені в наведених постановах, є обов’язки суб’єктів господарювання:


     - провести з персоналом навчання щодо гігієнічних вимог в період епідемії;
     - працівникам уникати контакту з особами, які мають симптоми респіраторних захворювань;
      - перед початком роботи обов'язково проводити температурний скринінг персоналу,  та у разі підвищення температури тіла або наявності ознак респіраторних захворювань не допускати їх до роботи;
      - забезпечити весь персонал засобами індивідуального захисту (масками, рукавичками, окулярами або захисними екранами тощо) та дезінфектантами, антисептиками;
       - розміщення інформаційних матеріалів щодо профілактики коронавірусної хвороби
COVID-19

       - повинні бути організовані місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками (з концентрацією активно-діючої речовини понад 60% для ізопропілових спиртів та понад 70% для етилових спиртів)  ;

      - дотримання принципу соціального дистанціювання між працівниками і відвідувачами (1,5 м) при організації обслуговування, а також в чергах;

      - допуск відвідувачів (покупців, клієнтів, пасажирів тощо) та їх перебування у одягнених засобах індивідуального захисту, що закривають рот і ніс (маски, респіратори, захисні екрани);

      - забезпечується вологе прибирання виробничих приміщень та поверхонь, місць контакту рук працівників та клієнтів (ручки дверей, раковини, столи тощо) з використанням миючих та дезінфекційних  (у кінці робочої зміни)  засобів не рідше кожні 2 години, перед відкриттям та після закінчення робочого дня/ зміни;

     - миття, дезобробку  автотранспорту, інструментарію, прибирального інвентаря тощо;

       

 

Якщо ми ВСІ будемо дотримуватися правил і рекомендацій МОЗ, то все буде добре і поширення коронавірусної інфекції не зростатиме.

БЕРЕЖІТЬ СВОЄ ЗДОРОВ'Я ТА СВОЇХ БЛИЗЬКИХ!!!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь