ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ, ЯКІ ЗДІЙСНЮЮТЬ ТОРГІВЛЮ АБО НАДАЮТЬ ПОСЛУГИ НАСЕЛЕННЮ
Олександрівське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області інформує:
В умовах ускладненої епідемічної ситуації та введених карантинних обмежень продовжують свою діяльність заклади, які забезпечують населення всім необхідним. Однак важливо, щоб будь-які товари на всіх етапах обігу, починаючи з виготовлення, переміщення і закінчуючи потраплянням до кошику споживача, були захищені від забруднень, в тому числі й від потрапляння на поверхню коронавірусу.
Також важливо не допустити поширення захворювання та унеможливити забруднення харчової продукції, суб'єктам господарської діяльності, які надають послуги з громадського харчування.
Ще одним з можливих безпечних факторів, які можуть вплинути на ускладнення епідемічної ситуації, є надання будь-яких послуг населенню.
З метою недопущення розповсюдження поширення коронавірусної хвороби COVID-19, Урядом затверджено вимоги діяльності суб’єктів господарювання по організації протиепідемічних заходів при торгівлі та наданні будь-яких послуг, які викладені у відповідних постановах Головного державного санітарного лікаря України, а саме:
Загальними вимогами, що зазначені в наведених постановах, є обов’язки суб’єктів господарювання:
- провести з персоналом навчання щодо гігієнічних вимог в період епідемії;
- працівникам уникати контакту з особами, які мають симптоми респіраторних захворювань;
- перед початком роботи обов'язково проводити температурний скринінг персоналу, та у разі підвищення температури тіла або наявності ознак респіраторних захворювань не допускати їх до роботи;
- забезпечити весь персонал засобами індивідуального захисту (масками, рукавичками, окулярами або захисними екранами тощо) та дезінфектантами, антисептиками;
- розміщення інформаційних матеріалів щодо профілактики коронавірусної хвороби COVID-19
- повинні бути організовані місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками (з концентрацією активно-діючої речовини понад 60% для ізопропілових спиртів та понад 70% для етилових спиртів) ;
- дотримання принципу соціального дистанціювання між працівниками і відвідувачами (1,5 м) при організації обслуговування, а також в чергах;
- допуск відвідувачів (покупців, клієнтів, пасажирів тощо) та їх перебування у одягнених засобах індивідуального захисту, що закривають рот і ніс (маски, респіратори, захисні екрани);
- забезпечується вологе прибирання виробничих приміщень та поверхонь, місць контакту рук працівників та клієнтів (ручки дверей, раковини, столи тощо) з використанням миючих та дезінфекційних (у кінці робочої зміни) засобів не рідше кожні 2 години, перед відкриттям та після закінчення робочого дня/ зміни;
- миття, дезобробку автотранспорту, інструментарію, прибирального інвентаря тощо;
Якщо ми ВСІ будемо дотримуватися правил і рекомендацій МОЗ, то все буде добре і поширення коронавірусної інфекції не зростатиме.
БЕРЕЖІТЬ СВОЄ ЗДОРОВ'Я ТА СВОЇХ БЛИЗЬКИХ!!!