A A A K K K
для людей із порушенням зору
Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

ДОБРОПІЛЬСЬКЕ ОБ’ЄДНАНЕ УПРАВЛІННЯ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ ЩОДО ВИПЛАТИ ДОПОМОГИ НА ПОХОВАННЯ

Дата: 16.06.2020 17:03
Кількість переглядів: 455

До відділів обслуговування громадян Добропільського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області, на превеликий жаль, надходять питання щодо виплати допомоги на поховання, проте,  -  життя.

Повідомляємо, що у разі смерті пенсіонера особам, які здійснили його поховання, виплачується допомога на поховання пенсіонера в розмірі двомісячної пенсії, яку отримував пенсіонер на момент смерті, за винятком випадків, коли пенсіонер одержував пенсію відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення військовослужбовців та осіб начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ та деяких інших осіб».

У разі смерті пенсіонера, який одержував пенсію відповідно до зазначеного закону, допомога на поховання виплачується у розмірі тримісячної пенсії, але не менше п’ятикратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Виконавцю волевиявлення померлого або особі, яка зобов’язалася поховати померлого, в установленому законодавством порядку в день звернення до відділу реєстрації актів цивільного стану громадян, видається довідка про смерть пенсіонера або витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про смерть для отримання допомоги на поховання.

Для оформлення допомоги на поховання необхідно надати до органу Пенсійного фонду за місцем перебування на обліку померлого пенсіонера документи:

– заяву про виплату допомоги на поховання;

– паспорт заявника або інший документ, що посвідчує особу, та його копія;

– довідку про смерть пенсіонера або витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про смерть для отримання допомоги на поховання.

У разі реєстрації смерті пенсіонера за межами України подається свідоцтво про смерть або інший документ, що підтверджує факт смерті, виданий компетентним органом іноземної держави.

У разі смерті пенсіонера в місяці, в якому було перераховано ( проіндексовано) пенсію, доплата до допомоги на поховання виплачується при зверненні одержувача.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь