Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

ГРОМАДА ПІКЛУЄТЬСЯ ПРО МАЙНОВІ ТА ЖИТЛОВІ ПРАВА ДІТЕЙ-СИРІТ

Дата: 11.06.2020 08:50
Кількість переглядів: 670

Фото без опису

Захист прав та інтересів дітей, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування є пріоритетним напрямком органу опіки та піклування. Відсутність житла – одна з найактуальніших проблем для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа, які випускаються в доросле життя з інтернатних закладів, прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, з-під піклування.

Законом передбачено, що за дітьми-сиротами, дітьми, позбавленими батьківського піклування, а також осіб з їх числа зберігається право на житло, у якому вони проживали з батьками або іншими родичами до моменту встановлення опіки/піклування, влаштування в прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу, заклади для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Відповідальність за збереження житла та повернення його дітям після завершення терміну їх перебування в сім’ї опікуна або піклувальника, прийомній сім’ї, дитячому будинку сімейного типу, закладів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, несуть місцеві державні адміністрації та органи місцевого самоврядування, розташовані за місцем знаходження такого нерухомого майна.

З метою забезпечення збереження цього нерухомого майна державні адміністрації та органи місцевого самоврядування можуть вживати певних заходів.

10 червня 2020 року комісією у складі заступника селищного голови Сергія Марича, начальника служби у справах дітей Еліни Мелешко, начальника відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та комунального майна селищної ради Євгена Горовецького, в.о. старости сіл Петрівка Друга, Микільське, Пасічне, Зелений Брід Ігоря Гойко, було обстежено житлове приміщення – будинок, ½ частина якого належить на правах власності дитині-сироті.

За результатами обстеження комісією складено акт, згідно з висновком якого житло є непридатним для проживання. З даного питання розробляється план певних дій стосовно захисту житлових прав дитини-сироти.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь