A A A K K K
для людей із порушенням зору
Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

ЗАХОДИ ЩОДО УСУНЕННЯ (МІНІМІЗАЦІЇ) КОРУПЦІЙНИХ РИЗИКІВ В ДІЯЛЬНОСТІ ДОБРОПІЛЬСЬКОГО ОБ’ЄДНАНОГО УПРАВЛІННЯ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ У І КВАРТАЛІ 2020 РОКУ

Дата: 07.05.2020 10:50
Кількість переглядів: 394

На виконання Заходів щодо усунення (мінімізації) корупційних ризиків в діяльності Добропільського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області,  Закону України «Про запобігання корупції», інших нормативно-правових актів антикорупційного характеру Добропільським об’єднаним управлінням Пенсійного фонду України Донецької області  організовано роботу, спрямовану на своєчасне виявлення, усунення та мінімізацію корупційних ризиків, причин, запобігання корупційних та пов’язаних з корупцією правопорушень, виявлення та врегулювання конфлікту інтересів.

          З початку поточного року в управлінні проводилась інформаційна робота з державними службовцями з метою підвищення рівня знань антикорупційного законодавства. Так за період з січня по березень  2020 року в управлінні проведено 3 технічних навчань, 2 тестування та само тестування на знання антикорупційного законодавства, на апаратних нарадах з керівниками структурних підрозділів, доводиться інформація з питань дотримання вимог антикорупційного законодавства.

           Для забезпечення відкритості та прозорості діяльності державних службовців управління, перевірено своєчасність подання 103 декларації на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції.

Здійснюється моніторинг рішень щодо пенсійного забезпечення  працівників управління та членів їх сімей, з метою контролю за своєчасним вжиттям заходів, спрямованих на запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. Порушень у поточному періоді не встановлено.

 Для упередження виникнення потенційного або реального конфлікту інтересів проводиться щомісячний моніторинг виконання заходів та додержання державними службовцями управління антикорупційного законодавства в частині сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності, обмеження спільної роботи близьких осіб. За результатами моніторингу випадків наявності конфлікту інтересів не встановлено.

З метою недопущення корупційних ризиків впроваджено порядок обслуговування громадян та обробки звернень пенсійної документації на базі централізованих інформаційних технологій з унеможливленням підготовки документів про призначення (перерахунок) пенсій та виплати грошової допомоги спеціалістами, які безпосередньо здійснюють прийом громадян.

З метою ефективного та прозорого здійснення закупівель товарів, робіт і послуг для забезпечення організаційно-господарської діяльності управління, запобігання проявам корупції у сфері публічних закупівель, Добропільське об’єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області зареєстроване в електронній системі закупівель PROZORRO. В установленому порядку оприлюднений Річний план закупівель на 2020 рік та додаток до нього. Оприлюднення інформації про закупівлю товарів, робіт і послуг відбувається з дотриманням вимог Закону України «Про публічні закупівлі».

Для своєчасного реагування на можливі корупційні прояви на стенді управління та веб-сайті розміщено телефони довіри з питань протидії корупції та «гарячої» телефонної лінії. Встановлена «Антикорупційна скринька» для зауважень і пропозицій, повідомлень про неправомірні дії з боку працівників управління щодо корупційних діянь, таких звернень у І кварталі 2020 року не надходило.

Особи, які  приймаються на посади державних службовців в Добропільське об’єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області попереджаються в обов’язковому порядку про встановлення спеціальних обмежень щодо державних службовців та інших осіб, уповноважених на виконання функцій держави, спрямовані на попередження корупційних правопорушень.

 

 

В. о. начальника відділу

по роботі з персоналом                                                          С. ЮДІНА

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь