A A A K K K
для людей із порушенням зору
Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

ПРОВЕДЕНО СЕМІНАР-НАРАДУ З ПИТАНЬ ВЗАЄМОДІЇ АГРАРНИХ ПІДПРИЄМСТВ І БДЖОЛЯРІВ

Дата: 02.03.2020 14:55
Кількість переглядів: 669

27 лютого 2020 року у приміщенні Олександрівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області (с. Шостаківка, вул. Космонавтів, 60) за ініціативи Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області у режимі скайп-конференції було проведено загальнообласну нараду-семінар з навчанням із застосування безкоштовного програмного продукту ГО «Гранд Експерт» (за фінансової підтримки та супроводу USAID в Україні і Донецькій області) стосовно онлайн-взаємодії аграрних рослинницьких підприємств і бджолярів у період медозбору із застосуванням інтерактивної електронної карти сільгоспугідь та графіків їх обробок ЗЗР, з прив’язкою до місць розташування і кочівлі пасік.
На нараду були запрошені органи місцевого самоврядування, керівники та агрономи сільгосппідприємств та фермерських господарств, землекористувачи  ФОП, пасічники.

Представник ГО «Гранд Експерт» Олег Ряжських ознайомив учасників наради стосовно функціонування онлайн – платформи інтерактивної карти системи моніторингу хімічної обробки рослин, також були розглянуті практичні питання щодо реєстрації виробників продукції рослинництва, пасічників та порядок їх взаємодії у період медозбору.Завдяки застосуванню інтерактивної карти агровиробники зможуть оперативно інформувати шляхом смс-повідомлень бджолярів про графіки проведення обробок полів в 10-ти кілометровій зоні.

Після скайп-конференції у форматі круглого столу спеціалістами Держпродспоживслужби було надано роз’яснення присутнім аграріям про необхідність проходження медогляду для осіб, які планують здійснювати роботи з пестицидами та агрохімікатами, пройти навчання, щодо безпечного застосування пестицидів та отримати допуски на право роботи з пестицидами та агрохімікатами, про необхідність отримання санітарного паспорту на право одержання, зберігання і застосування пестицидів і мінеральних добрив, який видається установами Держпродспоживслужби. Паспортизація складів здійснюється щорічно. Розглянули питання  додержання регламентів застосування пестицидів, додержання санітарних вимог при застосуванні пестицидів, недопущення випадків отруєння бджіл пестицидами та правове врегулювання галузі. Нагадали присутнім про необхідність проведення реєстрації пасіки в місцевих державних адміністраціях або в сільських, селищних, міських радах, ОТГ. Відповідно до ч.3 ст.13 Закону України «Про бджільництво» фахівці в сфері ветеринарної медицини міських, районних управлінь, відділів Держпродспоживслужби області проводять обстеження пасіки та видають її ветеринарно-санітарний паспорт з відмітками. Роз’яснили пасічникам та аграріям алгоритм дій при отруєнні бджіл пестицидами.
Присутні висловили свої пропозиції щодо ефективної співпраці та взаєморозуміння в порушених питаннях. Недотримання даних вимог значно ускладнює або ж унеможливлює позитивне вирішення спірних питань, що можуть виникнути під час ведення господарської діяльності.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь