Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

СОЦІАЛЬНІ СЛУЖБИ ГРОМАДИ ВІДВІДУЮТЬ СІМ’Ї, ЩО ОПИНИЛИСЯ У СКЛАДНИХ ЖИТТЄВИХ ОБСТАВИНАХ

Дата: 19.02.2020 08:25
Кількість переглядів: 750

Фото без опису

Одним із головних завдань центру соціальних служб, служби у справах дітей Олександрівської селищної ради, поліції та в.о. старост сіл є робота з дітьми, їх всебічна підтримка, захист та допомога.

Щомісячно відбуваються виїзди за місцем мешкання багатодітних родин, до сімей, що опинилися в складних життєвих обставинах, та тих, що перебувають в групі ризику. Під час таких виїздів здійснюється перевірка умов проживання, доцільність використання державної соціальної допомоги, проводяться профілактичні бесіди на різні тематики та проходить спілкування з родинами. Іноді таких запобіжних мір достатньо для того, щоб вирішити всі проблемні питання та своєчасно надати допомогу.

18 лютого поточного року представники селищної ради, поліції, в.о. старост сіл Високопільського та Золотопрудського старостинських округів відвідали 6 сімей. Раніше в одній з цих родин батьки дітей зловживали спиртними напоями, але завдяки профілактичній роботі ситуація змінилася на протилежну. В цьому можна було переконатися під час візиту, де тепер більше часу та уваги приділяється дітям.

Недопустимі умови проживання, антисанітарія, відсутність достатньої кількості спальних місць – проблема іншої родини. Відносно даної сім’ї  складено протокол за статтею 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення (невиконання батьками та особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей). Слід зазначити, що умови проживання дітей в таких сім’ях різні, все залежить від рівня матеріального забезпечення, ступеню вживання алкогольних напоїв, інтелектуального розвитку батьків. Та, нажаль, усі вони далекі від ідеальних.

Фото без опису

Побачивши вищезазначені умови, обговоривши проблеми та їх наслідки в подальшому, було вирішено батькам дітей надати тиждень на позитивні зміни щодо наведення чистоти та порядку у домівках. Тому перевірка триває.

Віра Бахтар, директорка ЦСССДМ

Олександрівської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь