A A A K K K
для людей із порушенням зору
Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

У МИРНОДОЛИНСЬКОМУ СТАРОСТИНСЬКОМУ ОКРУЗІ ПРИВІТАЛИ ЮВІЛЯРКУ

Дата: 08.01.2020 11:32
Кількість переглядів: 753

2 січня гостинно зустрічали представників селищної ради у селі Новознаменівка, де свої 85-ть святкувала Серафіма Трохимівна Співак.

Дівчинка з дитинства була відповідальною, бо народилася першою у багатодітній родині колгоспників Дівульських – Марфи Петрівни та Трохима Миколайовича.

Серафіма дуже гарно пам’ятає війну та зіткнулася з тими наслідками, до яких вона призвела і в післявоєнні роки – дівчинка не за чутками знає, що таке працювати з ранку до ночі в колгоспі, аби хоч якось відновити те, що зруйнували німці.

Коли виповнилося 15 років, дівчина твердо вирішила поїхати на заробітки, адже у 43-му загинув батько, і допомоги чекати не було звідки. А у мами на руках залишалися маленькі діти, тому на цілих 6 років Серафіма поїхала до Херсону, де бралася за любу роботи, тільки б заробити грошей для себе та своєї родини.

У 1956 році Серафіма Трохимівна повертається до своєї родини на Донбас, куди вони переїхали в післявоєнні роки. Красива молода дівчина не залишилася надовго без уваги – в цей же рік вона зустріла свого майбутнього чоловіка – Миколу Співака, з яким прожила 50 щасливих років.

У шлюбі народилося 3 доньки – гордість мами й тата. А на даний час у жінки є 6 онуків, 12 правнуків та вона дочекалася праправнука.

Серафіма Трохимівна – надзвичайно любить та цінує життя, тому побажаємо жінці ще довгий час радувати своєю присутністю рідних та близьких; щоб якнайдовше молодше покоління їхньої родини почерпнуло від своєї мудрої прабабусі, такої щирої та справжньої.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь