A A A K K K
для людей із порушенням зору
Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

ДИТИНІ-СИРОТІ ОЛЕКСАНДРІВСЬКОЇ ГРОМАДИ ВРУЧИЛИ КЛЮЧІ ВІД БУДИНКУ

Дата: 23.12.2019 12:15
Кількість переглядів: 1670

Фото без опису

Голова Донецької ОДА Павло Кириленко разом із селищним головою Людмилою Борисевич вручили ключі від будинку дитині сироті, що перебувала на квартирному обліку в Олександрівській селищній раді.

Будинок було придбано в рамках регіональної цільової  соціальної  Програми забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа на 2018-2019 роки. Програма діє на умовах співфінансування за рахунок субвенції з обласного бюджету та коштів селищного  – «50 на 50».

Вручення ключів відбулось у Донецькій обласній державній адміністрації, куди прибули селищний голова, начальник служби у справах дітей селищної ради та майбутня власниця житла.

Будинок у селі Запаро-Мар’ївка отримала Руслана Близнюк, якій виповнилося вже 20 років, і яка до цих пір була вимушена винаймати житло у місті Краматорськ. Дівчина була першою у черзі на квартирному обліку, ще 9 таких дітей Олександрівської громади потребують покращення житлових умов.

Новий дім Руслани облаштований меблями, господарсько-питним водопроводом холодної води, каналізацією, системою водяного та електричного опалення. На подвір’ї крім будинку розташовані господарські приміщення, є запас вугілля та дров на перший час – оселя готова прийняти нову господиню.

Фото без опису

«Сподіваюся на те, що з придбанням житла діти, на долю яких випало чимало випробувань, будуть впевненіше почувати себе та будувати плани на майбутнє. Нехай у новій оселі панує злагода, добробут, щастя, сімейний затишок та справжнє родинне тепло», - говорить селищний голова Людмила Борисевич.

За словами начальника служби у справах дітей Еліни Мелешко, є складність у пошуку відповідного житла, адже вимоги до нього дуже високі: від площі та ремонту до необхідного пакету документів. Конкурс на придбання житла було оголошено неодноразово, поки один з запропонованих варіантів не задовільних всі вимоги. На наступний рік Програмою соціального та економічного розвитку передбачено придбання ще одного житла для вищезазначеної категорії дітей та осіб з їх числа, в селищному бюджеті на це передбачено 100 тисяч гривень.

 

Також, в цьому році двом особам з числа дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, місцем походження яких є Олександрівська селищна ОТГ, виплачена грошова компенсація для придбання житла з державного  бюджету. Майбутні власники самостійно обирають для себе квартиру або будинок на території Донецької області і мають змогу придбати їх за державні кошти.

Фінансування здійснюється на виконання порядку та умов надання у 2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи,  придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 15.11.2017року № 877.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь