Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

ДИТИНІ-СИРОТІ ОЛЕКСАНДРІВСЬКОЇ ГРОМАДИ ВРУЧИЛИ КЛЮЧІ ВІД БУДИНКУ

Дата: 23.12.2019 12:15
Кількість переглядів: 1701

Фото без опису

Голова Донецької ОДА Павло Кириленко разом із селищним головою Людмилою Борисевич вручили ключі від будинку дитині сироті, що перебувала на квартирному обліку в Олександрівській селищній раді.

Будинок було придбано в рамках регіональної цільової  соціальної  Програми забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа на 2018-2019 роки. Програма діє на умовах співфінансування за рахунок субвенції з обласного бюджету та коштів селищного  – «50 на 50».

Вручення ключів відбулось у Донецькій обласній державній адміністрації, куди прибули селищний голова, начальник служби у справах дітей селищної ради та майбутня власниця житла.

Будинок у селі Запаро-Мар’ївка отримала Руслана Близнюк, якій виповнилося вже 20 років, і яка до цих пір була вимушена винаймати житло у місті Краматорськ. Дівчина була першою у черзі на квартирному обліку, ще 9 таких дітей Олександрівської громади потребують покращення житлових умов.

Новий дім Руслани облаштований меблями, господарсько-питним водопроводом холодної води, каналізацією, системою водяного та електричного опалення. На подвір’ї крім будинку розташовані господарські приміщення, є запас вугілля та дров на перший час – оселя готова прийняти нову господиню.

Фото без опису

«Сподіваюся на те, що з придбанням житла діти, на долю яких випало чимало випробувань, будуть впевненіше почувати себе та будувати плани на майбутнє. Нехай у новій оселі панує злагода, добробут, щастя, сімейний затишок та справжнє родинне тепло», - говорить селищний голова Людмила Борисевич.

За словами начальника служби у справах дітей Еліни Мелешко, є складність у пошуку відповідного житла, адже вимоги до нього дуже високі: від площі та ремонту до необхідного пакету документів. Конкурс на придбання житла було оголошено неодноразово, поки один з запропонованих варіантів не задовільних всі вимоги. На наступний рік Програмою соціального та економічного розвитку передбачено придбання ще одного житла для вищезазначеної категорії дітей та осіб з їх числа, в селищному бюджеті на це передбачено 100 тисяч гривень.

 

Також, в цьому році двом особам з числа дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, місцем походження яких є Олександрівська селищна ОТГ, виплачена грошова компенсація для придбання житла з державного  бюджету. Майбутні власники самостійно обирають для себе квартиру або будинок на території Донецької області і мають змогу придбати їх за державні кошти.

Фінансування здійснюється на виконання порядку та умов надання у 2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи,  придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 15.11.2017року № 877.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь