A A A K K K
для людей із порушенням зору
Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

ДЕПУТАТИ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ЗАТВЕРДИЛИ БЮДЖЕТ ОЛЕКСАНДРІВСЬКОЇ ГРОМАДИ НА 2020 РІК

Дата: 23.12.2019 11:59
Кількість переглядів: 800

Фото без опису

26 чергову сесію сьомого скликання провела селищний голова Людмила Борисевич 21 грудня в приміщенні школи мистецтв. Під час останнього засідання поточного року депутати розглянули два основних документа – бюджет селищної ради на 2020 рік та Програму соціального та економічного розвитку, всього до порядку денного було включено 44 питання.

Під час визначення обсягу фінансового ресурсу бюджету громади на 2020 рік були враховані показники економічного і соціального розвитку , а саме зарахування до місцевого бюджету 100% єдиного податку, що сплачується сільгоспвиробниками, зміни в ціновій політиці щодо енергоносіїв, підвищення розміру прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати.

«Під час формування бюджету громади була проведена дуже велика робота, - зазначила селищний голова Людмила Борисевич. – Ми обговорювали доходи і видатки кожного старостинського округу разом із в.о. старост та директорами закладів освіти, збирали пропозиції щодо збільшення надходжень та скорочення видатків, вивчали потреби кожного населеного пункту та їх пріоритетність. І на сьогодні маємо реальний документ, той головний закон, за яким наша громада житиме наступний рік».

Прогнозований обсяг доходів бюджету селищної ОТГ у 2020 році з урахуванням міжбюджетних трансфертів становить  100 мільйонів 223 тисячі гривень, що дорівнює його видатковій частині.

Фото без опису

Видатки на освіту громади заплановані в розмірі 54 мільйонів гривень, охорону здоров’я – більше 3 мільйонів, соціальний захист і соціальне забезпечення – чотири з половиною мільйони. На культуру і мистецтво передбачено майже три мільйони гривень, фізичну культуру та спорт – 1 млн 605 тисяч гривень, житлово-комунальне господарство – більше 6 мільйонів гривень.

«Левову частину бюджету громади передано на утримання закладів освіти та оплату праці працівників галузі, - говорить начальник фінансового управління Світлана Шаповалова. – Через це на інші видатки, в тому числі такі важливі як житлово-комунальне господарство та соціальний захист, заплановано менші суми».

Сьогодні дуже гостро стоїть питання реформування освіти об’єднаної громади, адже з державного бюджету більше не фінансуватимуться класи, в яких менше ніж 15 дітей. Всі видатки лягають на місцевий бюджет, після чого виникає велике питання щодо спроможності громади, її розвитку, розбудови інфраструктури та створення комфортного простору для проживання мешканців сіл та селища.

Також, на 2020 рік заплановано 400 тисяч гривень на реалізацію проектів громадського бюджету. Це ті кошти, які жителі громади самостійно витрачатимуть на власні проекти соціальної дії.

Після обговорення депутати підтримали проект бюджету громади та прийняли головний закон Олександрівської ОТГ на 2020 рік.

Фото без опису

Програму соціального та економічного розвитку громади на 2020 рік презентувала начальник відділу економічного розвитку, інвестицій та регуляторної політики Ірина Дівульська. Програмою громада позиціонує свою роботу, як розвиток самостійного багатофункціонального утворення, з активним і відповідальним громадським суспільством, комфортним середовищем, яке б забезпечувало високий рівень життя населення та сприятливих умов для суспільної та господарської діяльності.

Головними пріоритетами в діяльності громади у 2020 році визначено:

  • продовження робіт з відновлення та розвитку інфраструктурних об’єктів;
  • забезпечення життєздатності аграрного сектору;
  • підтримка розвитку малого та середнього підприємництва;
  • підвищення якості надання послуг у галузях освіти, культури та спорту;
  • відновлення та забезпечення роботи об’єктів соціально-культурної сфери та ЖКГ;
  • охоплення населення соціальними послугами;
  • облаштування центру надання адміністративних послуг.

Одним із найважливіших пріоритетів програми залишається розбудова інфраструктури. Кошти планується в першу чергу спрямувати на розвиток освіти, спорту, ЖКГ та комунальну інфраструктуру, вирішення екологічних питань. До програми соцеконому включено 27 інфраструктурних проектів проектів різного спрямування.

Фото без опису

Депутатським корпусом було підтримано рішення про Програму економічного і соціального розвитку Олександрівської ОТГ на 2020 рік. Також, під час засідання затвердили Програму розвитку фізичної культури та спорту, Програму розвитку футболу, проектно-кошторисну документацію на капітальний ремонт приміщень Золотопрудського та Мирнодолинського НВК, будівництва скверу «Бузковий».  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь