A A A K K K
для людей із порушенням зору
Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

НА СЕСІЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ЗАТВЕРДИЛИ ТАРИФИ НА КОМУНАЛЬНІ ПОСЛУГИ

Дата: 29.11.2019 16:34
Кількість переглядів: 866

Фото без опису

25 чергове засідання сесії провела селищний голова Людмила Борисевич 29 листопада в залі школи мистецтв. На розгляд депутатів було винесено 56 питань порядку денного. У засіданні взяли участь керівники та спеціалісти структурних підрозділів селищної ради, представники комунального підприємства «Віднова».

Присутні заслухали Світлану Шаповалову, начальника фінансового відділу, яка доповіла про зміни до бюджету селищної ради. Рішенням сесії депутати підтримали виділення коштів для придбання спеціального ноутбуку для дитини з вадами зору у Олександрівському ЗЗСО та на ремонт котельні Староварварівського закладу освіти.

Фото без опису

Депутати затвердили тарифи КП «Віднова» на обслуговування житлових будинків, послуги теплопостачання міні-котельні по вулиці Абрикосова, послуги збору та вивезення твердих побутових відходів для населення, установ, підприємств та організацій, а також розміщення на полігоні «Мильман». Селищний голова Людмила Борисевич наголосила на контролі та підвищенні якості надання послуг населенню комунальним підприємством, зокрема у обслуговуванні багатоквартирних будинків. «Сьогодні переважна більшість квартир знаходяться уприватній власності, і згідно законодавству забороняється виділяти бюджетні кошти на ремонт цих будинків, лише за умови спів фінансування з мешканцями, яке буде прописано у відповідній секторальній програмі, - зауважила керівниця гомади. – А тому в інтересах мешканців – створювати ОСББ, самостійно обирати надавачів комунальних послуг, заключати договори та регулювати питання утримання своїх будинків».

Фото без опису

За даними комунального підприємства, під час формування тарифів враховувався мінімальний відсоток рентабельності, витрати на енергоносії та заробітну плату. В середньому для населення вартість послуги зросла на 1 – 2 гривні в порівнянні з минулим роком.

Також під час сесії погодили передачу паливного котла Центру первинної медико-санітарної допомоги для амбулаторії сімейної медицини у селі Очеретине. З відповідним зверненням до селищної ради звернувся головний лікар ЦПМСД Олександр Гусак.

Депутати розглянули ряд земельних питань, адже після передачі земель у комунальну власність громади значно спрощена процедура оформлення земельних ділянок. Відтепер сесією селищної ради затверджуються  проекти землеустрою щодо відведення земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності, що перебуває у запасі, безоплатно у власність громадян. Важливо, що в.о. старост проводять роз’яснювальну роботу серед населення та люди звертаються із заявами для оформлення землі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь