A A A K K K
для людей із порушенням зору
Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

КУДИ ЗВЕРНУТИСЯ В РАЗІ ГЕНДЕРНО ЗУМОВЛЕНОГО НАСИЛЬСТВА

Дата: 27.11.2019 08:38
Кількість переглядів: 403

Фото без опису

Що ви знаєте про насильство? Які його ознаки, форми, наслідки? Це щось абстрактне чи реальна загроза чиємусь життю? Чи розумієте поняття «ґендерно зумовлене насильство»?

Якщо ви вагаєтеся, невпевнені або хочете прокручувати стрічку далі, то цей допис точно для вас. 25 листопада розпочинається щорічна міжнародна акція «16 днів активізму проти ґендерно зумовленого насильства». Вона стартує 25 листопада, у Міжнародний день ліквідації насильства щодо жінок, і триває до 10 грудня, Дня прав людини. Мета акції – привернути увагу до проблеми насильства, збільшити розуміння та обізнаність громадськості про всі форми насильства, а також вона виступає в ролі стратегії, яка консолідує людей та організації в усьому світі та закликає до запобігання та викорінення насильства щодо жінок та дівчат.

ГО «Ла Страда-Україна» щорічно підтримує цю акцію. Цьогоріч до завершення 16 днів ми публікуватимемо історії жінок, які боролися проти ґендерно зумовленого насильства, розкажемо про різні форми психологічного насильства, опишемо конкретний алгоритм дій, у разі необхідності захиститися чи захистити.

За даними ООН в Україні, насильство щодо жінок та дівчат – одне з найпоширеніших порушень прав людини у світі. Кожна третя жінка протягом життя зазнала фізичного та/або сексуального насильства – це приголомшливий показник. Ґендерно зумовлене насильство (ҐЗН) є глобальною проблемою, яка вражає всі країни у тих чи інших формах, включно з сексуальним насильством, домашнім насильством та торгівлею людьми з метою сексуальної експлуатації.

Якщо ви потребуєте консультації телефонуйте 116 123 (з мобільного) або 0 800 500 335 (зі стаціонарного) на Національну «гарячу» лінію з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерно дискримінації. Лінія працює цілодобово. Дзвінки – безкоштовні та анонімні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь