Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

ДЕПУТАТИ ОЛЕКСАНДРІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ УХВАЛИЛИ ЗВЕРНЕННЯ ДО ПРЕМ’ЄР-МІНІСТРА УКРАЇНИ

Дата: 15.11.2019 15:03
Кількість переглядів: 537

Фото без опису

Депутати Олександрівської селищної ради проголосували за Звернення до Верховної Ради України та Прем'єр-міністра України щодо фінансового забезпечення потреб мешканців громади.
У ЗВЕРНЕННІ до Верховної Ради України та Прем'єр-міністра України йдеться:
"Для недопущення суттєвого обмеження доступу громадян України в медичному обслуговані, соціальному захисті та освіті, закликаємо Вас:
В проекті Державного бюджету України на 2020 рік:
- підтримати норму про зарахування частини акцизного податку на пальне до місцевих бюджетів;
- встановити розмір освітньої субвенції на 2020 рік в обсязі 105 млрд. грн., що врахує підвищення заробітної плати педагогічним працівникам, а також компенсацію з державного бюджету в розмірі 14,6 млрд.грн. на підвищення заробітної плати педагогічним працівникам дошкільної, позашкільної, професійно-технічної освіти, тренерів-викладачів дитячо-юнацьких спортивних шкіл;
- спрямувати 20% коштів дорожньої субвенції до бюджетів міст обласного значення та об’єднаних територіальних громад та передбачити формульний підхід щодо розподілу таких коштів між цими бюджетами;
- передбачити на 2020 рік додаткову дотацію на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я у обсязі не менше 20 млрд.грн. та її формульний розподіл між районними бюджетами, бюджетами ОТГ та міст обласного значення".

З метою захисту інтересів громад при прийнятті Держбюджету на 2020 рік, АМУ оголосила Всеукраїнську акцію#поверніть_гроші_громадам!
На Донеччині до акції вже долучилися міста Добропілля, Гірник, Слов'янськ, Мирноград, а тепер і Олександрівська об'єднана громада.


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь