A A A K K K
для людей із порушенням зору
Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

ПІД ЧАС НАЦІОНАЛЬНОГО ЕКОЛОГІЧНОГО ФОРУМУ РОЗГЛЯНУЛИ ДОСВІД ПОВОДЖЕННЯ З ВІДХОДАМИ В ОЛЕКСАНДРІВСЬКІЙ ОТГ

Дата: 08.11.2019 13:59
Кількість переглядів: 978

Фото без опису

Селищний голова Людмила Борисевич взяла участь у національному форумі "Поводження з відходами в Україні: законодавство, економіка, технології".  Захід пройшов 7-8 листопада у м. Святогірськ. Учасниками форуму стали представники  органів державної влади  та місцевого самоврядування, об’єднаних територіальних громад, науковці, природоохоронні організації, бізнес-структури, які працюють у сфері поводження з відходами.

Екологічна спільнота з представниками влади розглянули  проблемні питання та кращі практики формування та реалізації програм щодо поводження з відходами на місцевому та регіональному рівнях, у територіальних громадах, обговорено стан поводження з небезпечними відходами та відходами сільського господарства в Україні.

Фото без опису

Голова Олександрівської об’єднаної територіальної громади поділилася практикою щодо вирішення проблем твердих побутових відходів під час круглого столу «Формування місцевих планів дій поводження з відходами в контексті децентралізації: проблеми і шляхи їх розв’язання».

«Сьогодні в Олександрівській ОТГ послугою збору та вивезення відходів охоплено всі 42 населені пункти, - зазначила у своєму виступу Людмила Борисевич. – Проблемою залишається небажання населення заключати договори, як результат – накопичення сміття в межах та за межами населених пунктів. Без екологічної свідомості мешканців та бажання співпрацювати неможливо створити систему поводження з твердими побутовими відходами на місцевому рівні».

Під час проведення форуму спікери і учасники обговорили нагальні питання, і кращі практики поводження з відходами, які вже успішно реалізуються в Донецькій області.

«Хочу зазначити, що на сьогоднішній день під патронатом Донецької обласної адміністрації відбувається реалізація кількох успішних проектів, пов'язаних зі збором і утилізацією ТПВ, зазначив у своєму виступі начальник департаменту екології та природних ресурсів Донецької ОДА. – Вважаю, що нашій області є чим пишатися. Зовсім скоро ми зможемо підбити підсумки програми поводження з відходами, яка була прийнята ще в 2016 році».

Фото без опису

Захід відбувся за сприяння Міністерства енергетики та захисту довкілля Донецької обласної військово-цивільної адміністрації, Міжрегіонального центру наукових досліджень та експертиз, Програми малих грантів ПРООН/ГЕФ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь