A A A K K K
для людей із порушенням зору
Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

АГРОВИРОБНИКИ ОЛЕКСАНДРІВЩИНИ ЗУСТРІЛИСЯ З КЕРІВНИЦТВОМ ГРОМАДИ

Дата: 21.10.2019 14:44
Кількість переглядів: 1315

Фото без опису

Семінар-нараду з агровиробниками Олександрівської ОТГ провела селищний голова Людмила Борисевич. На діловій зустрічі були присутні представники Департаменту агропромислового комплексу Донецької облдержадміністрації, інспектор з охорони праці, податковий консультант-юрист, представник районного відділу ГУ ДСНС України у Донецькій області.

«Селищна рада відкрита до діалогу з кожним, хто реалізує свою діяльність на території громади, - наголосила селищний голова Людмила Борисевич. – саме тому ми сьогодні запросили провідних фахівців, які дадуть відповіді на всі питання, що турбують виробників сільськогосподарської продукції. Кожен платник податку має право знати, на реалізацію яких проектів спрямовуються бюджетні кошти, яким чином ми сьогодні залучаємо позабюджетні кошти та ресурси на розвиток територій об’єднаної громади».

Фото без опису

Селищний голова доповіла перед аграріями громади про хід виконання Програми соціально-економічного розвитку селищної ради за 9 місяців 2019 року у кожному  напрямку. Під час доповіді керівниця громади відповіла на головне питання – звідки громада отримує надходження до бюджету та яким чином ці кошти розподіляються в різних галузях.

Денис Шамшин, заступник начальника управління – начальник відділу залучення  інвестицій та розвитку територій комплексу Департаменту земельних відносин та АПК розповів про програми підтримки сільськогосподарського виробництва, які діють на території Донецької області.

Фото без опису

Про дотримання законодавства про працю в процесі організації виробничої діяльності сільгоспвиробникам доповів Іван Якунін – податковий консультант-юрист.

Провідний інспектор районного відділу ГУ ДСНС Сергій Лупол звернув увагу присутніх на необхідності дотримання правил протипожежної безпеки на сільськогосподарських підприємствах. Він детально зупинився на масовому палінні стерні, що неодноразово призводило до займання сухостою та загрози перекидання вогню навіть до будинків мешканців.

Олександрівська громада є виключно сільськогосподарською, на її території немає  промисловості.  Основними бюджетоутворюючими підприємствами Олександрівської селищної ОТГ є сільськогосподарські, селянські фермерські господарства, акціонерні товариства, а також бюджетні установи, фізичні особи-підприємці. Агровиробників сьогодні дуже хвилює питання продажу землі, яке вони мали змогу поставити представникам департаменту АПК.

Фото без опису

«Сьогодні законопроект активно обговорюється на всіх рівнях, іде відкритий діалог, заплановано 18 регіональних форумів, - виступив Денис Шамшин. – Головна мета законопроекту – перетворити землю у повноцінний актив, дозволити її власнику цілковито розпоряджатися своєю земельною ділянкою».

На території Олександрівської об’єднаної територіальної громади знаходяться:14 сільськогосподарських підприємств, 14 фермерських господарств, ПАТ «Донрибкомбінат», 56 фізичних осіб орендують земельні ділянки земель державної власності сільськогосподарського призначення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь