A A A K K K
для людей із порушенням зору
Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

ДЕПУТАТСЬКИЙ КОРПУС ОЛЕКСАНДРІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ПІДТРИМАВ СТВОРЕННЯ ЦНАПУ

Дата: 30.09.2019 13:15
Кількість переглядів: 737

Фото без опису

Позачергове засідання сесії селищної ради провела селищний голова Людмила Борисевич 25 вересня 2019 року. Депутати селищної ради заслухали інформацію про роботу закладів освіти у новому 2019-2020 навчальному році, підтримали рішення про створення відділу «Центр надання адміністративних послуг» та розглянули ряд земельних питань.

«В ході реформи децентралізації громада отримала більш широкі повноваження, ресурси і відповідальність, а завдяки змінам в законодавстві збільшився й перелік послуг, які можуть надаватися на місцях. Відповідно, мешканці нашої громади що налічує 42 населених пункти та  близько  12 тис. населення очікують від своєї влади зручних та якісних адміністративних послуг з мінімальним використанням часу, - звернувся до депутатського корпусу заступник з питань діяльності виконавчих органів ради Сергій Марич. -  Тому з метою наближення та надання якісних, своєчасних адміністративних послуг громадянам необхідно створити відділ «Центр надання адміністративних послуг».

До складу відділу увійдуть начальник відділу – адміністратор, державний адміністратор, 2 державні реєстратори і головний спеціаліст – паспортист. Повноваження та відповідальність ЦНАПу селищної ради зосереджуватимуться на таких напрямках:

•          Оформлення паспорту та документу для виїзду за кордон.

•          Видача різноманітних посвідчень, витягів, дозволів та довідок, зокрема архівних.

•          Реєстрація місця проживання, суб'єктів-господарювання і юридичних осіб.

•          Вирішення питань щодо нерухомого майна та землеустрою: озеленення, операції із землею, будівництво, введення в експлуатацію, тощо.

•          Розміщення та регулювання зовнішньої реклами, роботи закладів торгівлі.

•          проведення державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень

•          проведення державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців та проведення реєстраційних дій

Відділ забезпечить взаємодію з іншими органами виконавчої влади, які надають адміністративні послуги.

Для надання адміністративних послуг ЦНАП в своїй роботі буде використовувати «Мобільний офіс», який сьогодні вже пройшов державну реєстрацію.

Важливим питанням, що заслухали депутати, була інформація відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту про роботу закладів освіти у новому навчальному році.

Заклади освіти перейшли у комунальну власність громади тільки з 1 січня 2019 року, і для поліпшення навчально-матеріальної бази закладів проведено велику роботу:

- здійснено поточні косметичні ремонти класних кімнат, коридорів, харчоблоків, їдалень, підсобних приміщень закладів освіти, пофарбовано парти, шкільні дошки та ін.;

Фото без опису

Фото без опису

- в Петрівському ЗЗСО І-ІІІ ступенів проведено повну заміну віконних блоків на енергозберігаючі на суму – 2 млн.грн; внутрішній косметичний ремонт спортивної зали (шпаклівка стін, фарбування стелі, стін та підлоги ) на суму 160,0тис.грн.; виконано капітальний ремонт системи опалення із заміною труб та радіаторів опалення, заміна дверей на молоткові. На харчоблоці, в обідньому залі та при вході до обіднього залу проведено капітальний ремонт полу, стелі та стін, проведена заміна умивальних раковин для додержання правил особистої гігієни учнями та замінено 6 внутрішніх дверей та вікно роздачі страв на загальну суму 600,0 тис.грн.

Фото без опису

 - в Мирнодолинському НВК І-ІІІ ступенів виконано обладнання внутрішніх санвузлів,  витрати склали - 390,0 тис.грн;

 - в Староварварівському ЗЗСО І-ІІІ ступенів виконано повну заміну систему водопроводу на пластикові труби;

- в філії опорного закладу Золотопрудському НВК І-ІІ ступенів закінчується капітальний ремонт системи каналізації внутрішніх санвузлів та мережі водопостачання на суму 38,340 тис. грн..

Поліпшена матеріально-технічна база закладів освіти:

-           18 закладів освіти підключені до мережі швидкісного інтернету. Витрати склали 32,0 тис.грн.;

-           для 1 класу Нової української школи закуплено парти, комп’ютерне забезпечення та дидактичний матеріал на суму 310,0 тис.грн;

-           придбано 3 водонагрівачи (Золотопрудський, Петрівський, Олександрівський ЗЗСО), електропилосос (Олександрівський ЗДО), електром’ясорубка (Олександрівський ЗЗСО), 2 холодильники (Михайлівський, Олександрівський ЗЗСО), 2 морозильні камери (Петрівський та Михайлівський ЗЗСО), пральна машина (на загальну суму 115,0 тис.грн);

-           придбано обладнання для їдалень Мирнодолинського НВК та Петрівського ЗЗСО та меблі для їдальні  Петрівського ЗЗСО на загальну суму 38,789 тис.грн. ;

Фото без опису

Деякі проблеми, як каналізація у Золотопрудському закладі освіти, існували близько десяти років, і на їх вирішення не виділялись кошти. З моменту створення громади та передачі шкіл у комунальну власність ОТГ зроблено повний аналіз потреб закладів освіти та впроваджується поступове їх вирішення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь