Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

В ОЛЕКСАНДРІВСЬКІЙ ГРОМАДІ БУДЕ СТВОРЕНО КОНСУЛЬТАТИВНО-ДОРАДЧИЙ ОРГАН З ПИТАНЬ ГЕНДЕРНОЇ РІВНОСТІ

Дата: 24.09.2019 17:12
Кількість переглядів: 828

Фото без опису

Гендерна рівність та врахування потреб всіх верств населення під час формування бюджету та написання секторальних програм – такий напрям роботи обрала селищна рада у реалізації державної політики. З метою досягнення цих пріоритетів Олександрівська селищна рада співпрацює з ГО «Бюро гендерних стратегій та бюджетування», яка надає консультативну та експертну допомогу, а також проводить навчання для спеціалістів органів місцевого самоврядування з гендерних питань.

«Сьогодні ми прагнемо налагодити дієву комунікацію з населенням для того, аби рівномірно розподіляти бюджетні кошти на задоволення потреб жінок та чоловіків різного віку, які мешкають в громаді, - зазначила селищний голова Людмила Борисевич під час зустрічі з місцевою кооординаторкою проекту Ольгою Ларіною. –Ми вдячні ГО «Бюро гендерних стратегій і бюджетування» та Українському жіночому фонду за роботу на території нашої громади. Органи місцевого самоврядування відкриті до співпраці та підтримують групи самодопомоги мешканців ОТГ, які вже працюють і тільки формуються в населених пунктах громади. Ініціатива населення – це шлях до розвитку громади, адже тільки у тісній співпраці влади та громадськості можливий позитивний результат».

Фото без опису

Для спеціалістів соціальної сфери, економіки та фінансів, мобілізаторок громади відбувся тренінг-семінар на тему «Створення консультативно-дорадчого органу з питань гендерної рівності». Під час спілкування мова йшла про повноваження органів виконавчої влади та ОМС в питаннях гендерної рівності. Було вирішено створити в громаді консультативно-дорадчий орган, який об’єднає  зусилля органів місцевого самоврядування та громадських активістів у  питаннях ґендерної рівності. Експертний супровід та консультативну допомогу новоствореній координаційній раді надаватимуть фахівці ГО «Бюро гендерних стратегій та бюджетування».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь