A A A K K K
для людей із порушенням зору
Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

ВІДСУТНІСТЬ У ГРОМАДЯН ДОГОВОРІВ НА ВИВЕЗЕННЯ СМІТТЯ ТЯГНЕ ЗА СОБОЮ АДМІНІСТРАТИВНУ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ

Дата: 13.09.2019 10:54
Кількість переглядів: 759

Згідно з чинним законодавством України, а саме: відповідно до ч. 2 ст. 35-1 Закону України «Про відходи» власники або наймачі, користувачі, у тому числі орендарі, джерел утворення побутових відходів, земельних ділянок укладають договори з юридичною особою, яка визначена виконавцем послуг на вивезення побутових відходів та здійснюють оплату таких послуг.

       До джерел утворення побутових відходів стаття 1 даного Закону відносить об’єкти, на яких утворюються побутові відходи (житлові будинки, підприємства, установи, організації та земельні ділянки).

      Згідно з п. 1 ч. 3 ст. 20 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», споживач зобов’язується укладати договір на надання житлово-комунальних послуг, підготовлений виконавцем на основі типового договору. До категорії споживачів вищевказаний Закон відносить фізичних та юридичних осіб, які отримують житлово-комунальні послуги, повідомляє .

    У разі відсутності у громадян договорів на вивезення відходів, відмовлення від укладення договору (п 9.9 розділу 9.  «Правил благоустрою території    Олександрівської селищної ради», затвердженого рішенням селищної ради ради № 7/12-280 від 22.12.21018 року) є порушенням вимог щодо поводження з відходами та Правил благоустрою територій населеного пункту, відповідальним особам складати протокол про адміністративне правопорушення та подавати на розгляд адмінкомісії селищної ради для накладення штрафу згідно Кодексу України про адміністративні правопорушення.

      Згідно зі ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушення правил у сфері благоустрою населених пунктів тягне за собою накладення штрафу – від 20 до 80 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 340 до 1360 грн); громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 до 1700 грн.). Тобто, відсутність договору на вивезення побутових відходів у фізичної, юридичної особи, підприємця є порушенням Законів «Про відходи», «Про житлово-комунальні послуги», «Про благоустрій населених пунктів» та Правил благоустрою території Оллександрівської селищної ради» і тягне за собою адміністративну відповідальність.

      Прохання до громадян, юридичних осіб, підприємців, які не уклали договір на вивезення побутових відходів, звернутися в КП «ВІДНОВА» за адресою: смт.Олександрівка, вул. Ювілейна, 19, для укладення такого договору.

                                                  ТЕРМІНИ і ВИЗНАЧЕННЯ

        Відходи – будь які речовини, матеріали і предмети, що утворюються у процесі виробництва та споживання, а також товари (продукція), що повністю або частково втратили свої споживчі властивості і не мають подальшого використання за місцем їх утворення чи виявлення і від яких їх власник позбувається, має намір або повинен позбутися шляхом утилізації чи видалення.

      У Законі України «Про відходи» виділяють наступні види відходів:

     побутові відходи – відходи, що утворюються в процесі життя і діяльності людини в житлових і нежитлових будинках ( тверді, великогабаритні, ремонтні, рідкі, крім відходів, пов’язаних з виробничою діяльністю підприємств) і не використовуються за місцем їх накопичення:

      тверді відходи – залишки речовин, матеріалів, предметів, виробів, товарів, продукції, що не можуть у подальшому використовуватися за призначенням;

      рідкі відходи – побутові відходи, що утворюються у будинку за відсутності централізованого водопостачання та каналізації і зберігаються у вигрібних ямах;

      небезпечні відходи – відходи, фізичні. хімічні чи біологічні характеристики яких створюють чи можуть створити значну небезпеку для навколишнього природного середовища та здоров’я людини та які потребують спеціальних методів і засобів поводження з ними.  

   Збирання відходів – діяльність, пов’язана з вилученням, накопиченням і розміщенням відходів у спеціально відведених місцях чи об’єктах, включаючи сортування відходів з метою подальшої утилізації чи видалення.

      Перевезення відходів – транспортування відходів від місць їх утворення або зберігання до місць чи об’єктів оброблення, утилізації чи видалення.

   Утилізація відходів – використання відходів як вторинних матеріальних чи енергетичних ресурсів.

      Видалення відходів – здійснення операцій з відходами, що не призводять до їх утилізації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь