A A A K K K
для людей із порушенням зору
Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

МЕШКАНЦІ НОВООЛЕКСАНДРІВСЬКОГО СТАРОСТИНСЬКОГО ОКРУГУ ЗУСТРІЛИСЯ З КЕРІВНИЦТВОМ ГРОМАДИ

Дата: 30.08.2019 15:37
Кількість переглядів: 705

Селищний голова Людмила Борисевич зустрілася з громадою Новоолександрівського старостинського округу під час виїзного прийому, який відбувся 28 серпня 2019 року. Мешканці мали змогу поставити питання керівникам структурних підрозділів селищної ради, представникам поліції, управління праці та соціального захисту населення.

В окрузі є основне бюджетоутворююче підприємство – СТОВ «Лощанське», яке займається рослинництвом та тваринництвом – вирощуванням великої рогатої худоби, тут працює власна пекарня.  Товариство забезпечує робочими місцями жителів сіл округу та сплачує більше мільону гривень податків до селищного бюджету.

Візитівка округу – футбольна команда «Хлібороб», яблуневий сад та ставки з білими лебедями. Тут є природоохоронні зони з рослинами, що занесені до Червоної книги України, особливістю округу є сосновий ліс та мальовничі краєвиди.

В селі Новоолександрівка працює навчально-виховний комплекс, будинок культури та молодіжний центр, дитячий танцювальний  колектив «Елегія» та дорослий вокальний колектив «Калинонька» є прикрасою всіх свят.

Проблемою в сфері освіти залишається наповнюваність закладу згідно проектної потужності, що планується вирішити шляхом переведення дошкільного підрозділу НВК в приміщення школи. Таким чином діти дитячого садочка отримають комфортні умови перебування в закладі, адже будівля дошкільного закладу знаходиться в аварійному стані. Також завдяки об’єднанню НВК в одній будівлі значно секономить видатки місцевого бюджету на комунальні послуги. У власності закладу є земля, яка знаходиться в оренді. В цьому році шляхом переговорів селищній раді вдалося переконати орендаря збільшити ставку орендної плати до 8%. Тепер школа отримуватиме майже 200 тисяч гривень на власні потреби.

Під час спілкування з селищним головою батьки звернулися з проханням відкрити при школі гуртки для розвитку та зайнятості дітей.

Складним процесом залишається заключення договорів з населенням на збір та вивезення твердих побутових відходів. Недобросовісні громадяни продовжують засмічувати посадки, не бажаючи сплачувати за організований збір сміття.

Активні мешканці округу в цьому році реалізували проект в рамках бюджету участі – встановили автобусну зупинку. А активісти села Зелене облаштували в центрі села зону відпочинку з дитячим майданчиком та альтанкою.

Під час прийому населення звернулося з пропозицією почистити ставок, що знаходиться біля стадіону у с. Новоолександрівка з облаштуванням паркової зони. Важливо, що люди прагнуть співпрацювати з владою, писати проекти та брати участь в їх реалізації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь