A A A K K K
для людей із порушенням зору
Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

В ЗОЛОТИХ ПРУДАХ ГОВОРИЛИ ПРО НАПОВНЮВАНІСТЬ ШКОЛИ ТА ЗБІЛЬШЕННЯ ДОХОДІВ ОКРУГУ

Дата: 27.08.2019 15:55
Кількість переглядів: 790

Фото без опису

Виїзний прийом громадян «День спілкування з громадою» селищним головою Людмилою Борисевич відбувся у Золотопрудському старостинському окрузі. Близько тридцяти мешканців прийшли на прийом до керівництва громади, аби почути про зміни, що відбулись в умовах децентралізації та поставити питання керівникам структурних підрозділів селищної ради. В зустрічі взяли участь представники УПСЗН та Олександрівського відділення поліції.

Колишня Золотопрудська сільська рада – найменша з 10, що об’єдналися в громаду, до її складу входить лише один населений пункт. В селі працює навчально-виховний комплекс, де школа та дитячий садок мають окремі капітальні будівлі, заклад культури, робочими місцями мешканців забезпечує сільськогосподарське підприємство СТОВ «Золоті Пруди», є виробництво – тут печуть хліб з власного борошна. З початку року в селі вже реалізовано два проекти – збудовано футбольне міні-поле зі штучним покриттям та забезпечено вільний доступ до мережі інтернет закладів соціальної сфери. Наступного року планується капітальний ремонт школи для розміщення дитячого садка, а до початку опалювального сезону заплановано відновлення вуличного освітлення.

Фото без опису

Останнім часом кількість населення округу, особливо дитячого віку, значно зменшилося. Через це постає головна проблема –наповнюваність НВК складає лише 40%, а найбільша чисельність класу – 8 учнів. 10 та 11 класу в школі немає останні декілька років, а у 2019/20 навчальному році не відбувся набір першокласників. Витрати на заклад освіти в два рази перевищують власні доходи, цю проблему в деякій мірі вирішить переведення у будівлю школи дошкільного підрозділу.

Про те, як зберегти заклад, підвищити якість освітніх послуг та оптимізувати витрати, говорили разом із батьками та педагогічним колективом. В процесі тривалої дискусії не вдалося отримати спільного рішення, а тому від адміністрації школи та громади села мають надійти конструктивні пропозиції для врахування інтересів батьків та дітей.

Фото без опису

Багатьох мешканців також турбують питання оформлення земельних ділянок, відсутність автобусної зупинки, проблема питної води, оформлення субсидій. На всі поставлені питання фахівці надали роз’яснення, а селищний голова Людмила Борисевич призначила відповідні доручення до виконання.

Також, селищний голова наголосила на необхідності проведення сходів громадян в.о. старости, аби мешканці мали змогу озвучити свої проблеми та питання для поступового їх вирішення. «Ми прагнемо почути кожного мешканця громади та врахувати Вашу думку у процесі своєї діяльності, - говорить Людмила Борисевич. – Особливо це важливо саме зараз, під час написання Стратегії розвитку громади на п’ять років. Тільки разом ми маємо вирішити, якими будуть наші села через декілька років. Під час наступних зустрічей ми зосередимо увагу саме на обговоренні проекту стратегії, аби доповнити цей документ та зробити його максимально живим».

Проблемою залишається пасивність населення у заповненні декларацій та сплаті податку – з 44 осіб, що самостійно обробляють земельні ділянки, не заповнено жодної декларації про доходи. Через це бюджет втрачає 37 тис. 400 гривень, а ці кошти – і автобусна зупинка, і заміна ламп вуличного освітлення.

Фото без опису

Фото без опису

Варто зазначити, що в Золотих Прудах найбільший показник заключення договорів з населенням на вивіз ТПВ. Він складає 80%, в той час коли середній по громаді – всього 46%.  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь