A A A K K K
для людей із порушенням зору
Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

ПРО МОЖЛИВОСТІ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ ІНТЕГРАЦІЇ ДЛЯ ГРОМАД ДІЗНАВАЛИСЯ ПІД ЧАС СЕМІНАРУ

Дата: 22.08.2019 15:57
Кількість переглядів: 599

Фото без опису

Обласний виїзний семінар «Працюємо по-європейські» відбувся в Олександрівській громаді 21 серпня за участю керівників структурних підрозділів селищної ради та в.о. старост. Організували та провели захід департамент  інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації спільно з Донецьким відокремленим підрозділом установи «Центр розвитку місцевого самоврядування».

Під час спілкування розглянули питання активізації роботи з реалізації Стратегії комунікації у сфері європейської інтеграції на 2018-2021 роки. Присутні ознайомилися з міжнародними грантовими програмами, що надають підтримку органам місцевого самоврядування в галузі культури, освіти та науки.

Фото без опису

Радники Донецьког центру розвитку місцевого самоврядування розповіли про переваги міжмуніципального співробітництва та навели успішні приклади укладення такої угоди між громадами Донецької області.

"Олександрівська громада зацікавлена у покращенні інвестиційного клімату та залученні нових донорів та інвесторів в процесі реалізації своєї діяльності. Одне з ключових завдань, яке сьогодні стоїть перед селищною радою – створення Стратегії розвитку, яка стане для партнерів гарантією у сталості та послідовності розвитку громади", - наголошує селищний голова Людмила Борисевич.

Фото без опису

В процессі навчання  детально зупинилися на особливостях розвитку соціального бізнесу та можливостях, які відкриває цей напрямок діяльності для жителів громади.

«Органи місцевого самоврядування можуть створювати програми підтримки соціального бізнесу, адже він допомагає вирішувати соціальні проблеми, згуртовує мешканців громади, підвищує громадську активність та суспільну солідарність, - зазначив Сергій Івахнін, директор Донецького ЦРМС. –Кінцева мета діяльності соціального підприємництва – не отримання прибутку, а виробництво продукту або послуги, призначеної для вирішення суспільної проблеми».

Як залучати позабюджетні кошти для розвитку громади та бути ефективними менеджерами, працівникам ОМС розповів радник з питань регіонального розвитку ЦРМС Артем Колодезний. Учасники семінару дізналися, як правильно формулювати проблему та мету під час написання проектної заявки, а також навчилися деяким тонкощам спілкування з потенційним інвестором.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь