A A A K K K
для людей із порушенням зору
Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

ВІДБУЛОСЬ ВІДКРИТЕ СПІЛКУВАННЯ СЕЛИЩНОГО ГОЛОВИ З ГРОМАДОЮ МИРНОДОЛИНСЬКОГО СТАРОСТИНСЬКОГО ОКРУГУ

Дата: 21.08.2019 17:41
Кількість переглядів: 727

Фото без опису

Виїзний прийом «День спілкування з громадою» селищним головою Людмилою Борисевич відбувся у селі Мирна Долина в приміщенні нового молодіжного центру, який став осередком для згуртування населення.

Людмила Борисевич прозвітувала перед мешканцями мирнодолинського старостинського округу про проведену роботу та зміни, що відбулись з початку створення ОТГ. Особливу увагу керівниця громади звернула на проекти, що були реалізовані у 2019 році, спрямовані на покращення якості надання соціальних, культурних, освітніх послуг.

«В цьому році нам вдалося завершити будівництво чотирьох майданчиків зі штучним покриттям, двох молодіжних центрів, амбулаторії загальної практики сімейної медицини, реконструкцію парку «Ювілейний», - зазначила селищний голова. – Для кожного старостинського округу придбано техніку для комунальних потреб – трактори, причепи, косарки роторні та відвали. Важливим придбанням став автопідйомник та екскаватор-навантажувач, які працюють за потребою на території всіх населених пунктів. Мобільний офіс, який сьогодні проходить реєстрацію, максимально наблизить муніципальні послуги до кожного мешканця».

Фото без опису

В Мирнодолинському старостинському окрузі був відсутній заклад культури та не було об’єктів спортивної інфраструктури. Саме тому в цьому році тут збудували футбольний майданчик зі штучним покриттям та молодіжний центр. Вдається вирішувати і поточні проблеми: ремонт вбиральні в приміщенні школи, вільний доступ до мережі інтернет у закладах освіти. На нанаступний рік запланована розробка проектно-кошторисної документації з ремонту приміщення школи для розміщення в ній дошкільного підрозділу. В Мирній Долині створено навчально-виховний комплекс, що розташований в двох приміщеннях: школа та дитячий садок. Через зменшення кількості дітей в останні десятиліття, потужність закладів використовується лише на 40 відсотків. Переведення дошкільного підрозділу у будівлю школи дозволить значною мірою заощадити бюджетні кошти на утримання закладу та створити комфортні і сучасні умови перебування дітей у дитячому садочку.

Фото без опису

Також, наступного року заплановано вирішення проблеми водопровідних мереж у селі – прийняття їх в комунальну власність громади, встановлення лічильників, придбання та установка башти Рожновського.

Як свідчить аналіз сплати податків та декларування доходів громадян – мешканці старостинського округу зацікавлені в розвитку своєї території, адже стовідсотково виконують план надходжень до місцевого бюджету.

Під час спілкування з селищним головою та керівниками структурних підрозділів, жителі зверталися із земельними та юридичними питаннями, про організацію збору та вивозу сміття тощо. Активні мешканці зацікавилися напрямом зеленого туризму, організацією тематичних садиб для локацій маршрутів. На території округу є мальовничі краєвиди, водоймища, розвинене сільське господарство та бджолярство.

Фото без опису

Також, обговорили організацію та проведення свята Дня села, яке мешканці чекають з нетерпінням.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь