A A A K K K
для людей із порушенням зору
Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

ПРО ЕФЕКТИВНЕ УПРАВЛІННЯ ЗЕМЕЛЬНИМИ РЕСУРСАМИ ДІЗНАВАЛИСЯ ЗЕМЛЕВПОРЯДНИКИ ОТГ ПІД ЧАС СЕМІНАРУ

Дата: 16.08.2019 17:34
Кількість переглядів: 820

Землевпорядники селищної ради взяли участь у семінарі «Управління земельними ресурсами» у місті Краматорськ, який організували та провели спеціалісти Донецького Центру розвитку місцевого самоврядування.

Під час заходу представники об’єднаних та необ’єднаних громад Донецької області розбиралися, як ефективно управляти земельними ресурсами в ОТГ а також обговорили ключові моменти змін у законодавстві щодо управління земельними ресурсами.

«Зміни в законодавстві значно розширюють можливості ОТГ щодо регулювання земельних відносин та збільшення надходження до місцевих бюджетів коштів від використання земельних ресурсів, - наголосив Олександр Придатко, експерт з просторового планування Програми «U-LEAD з Європою»

Присутні обговорили практичну реалізацію положень земельного законодавства, стосовно отримання у комунальну власність земель колишніх колективних сільськогосподарських підприємств.

Олександрівська громада отримала можливість самостійно розпоряджатися землями сільськогосподарського призначення, але під час процесу передачі земель виникає багато питань, пов’язаних з процедурою проведення інвентаризації земель, передачі земель Держгеокадастром та державною реєстрацією права комунальної власності на земельні ділянки. На ці та багато інших питань начальник управління земельних відносин та АПК Володимир Кисловський мав змогу отримати відповідь під час семінару.

Довідка. 31 січня 2018 року Уряд схвалив розпорядження про передачу земель об'єднаним громадам, проект якого розроблено з врахуванням пропозицій Асоціації міст України, підготовлених експертами Проекту ПУЛЬС. АМУ розробила практичний посібник для ОТГ з питань передачі у комунальну власність земель, який  передано у громади-члени АМУ та у регіональні відділення Асоціації. Загалом, у 2018 році 647 ОТГ отримали у комунальну власність 1,45 млн га державних земель сільськогосподарського призначення. На Донеччині дев’ять об’єднаних громад отримали у власність для подальшого розпорядження понад 40 тис га земель, що позитивно вплинуло на збільшення доходної частини місцевих бюджетів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь