Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

«ДЕНЬ СПІЛКУВАННЯ З ГРОМАДОЮ» ПРОЙШОВ У ПЕТРІВЦІ ДРУГІЙ

Дата: 12.08.2019 10:22
Кількість переглядів: 643

Фото без опису

Мешканці Петрівського Другого старостинського округу поспілкувалися з керівництвом громади під час виїзного прийому «День спілкування з громадою». Про роботу за сім місяців та загальну соціально-економічну ситуацію на територіях ОТГ розповіла селищний голова Людмила Борисевич. Детально на напрямках діяльності у галузях зупинилися начальники структурних підрозділів селищної ради.

Основні джерела доходів до бюджету громади з території старостинського округу – це податки товариства «Екопрод», фермерських господарств та фізичних осіб, зайнятих сільським господарством. Проблемою залишається легалізація робочих місць та декларування доходів громадянами.

Болючим питанням, з яким звернулися землекористувачі, є низька вартість сільськогосподарської продукції.

«Так, для аграріїв нашої громади це є великою проблемою, яку, нажаль ми не можемо вирішити на місцевому рівні, - зазначила селищний голова Людмила Борисевич. - З даним питанням ми вже звернулися до Асоціації ОТГ України, членом якої є і наша громада. Ми покладаємо великі сподівання, що Асоціація лобіюватиме інтереси невеликих сільськогосподарських підприємств на державному рівні».

Начальник управління земельних відносин та АПК Володимир Кисловський наголосив на тому, що вийти на новий рівень збуту власної продукції виробникам допоможе створення кооперативу. Це також відкриє нові можливості, а саме залучення грантових коштів та участь у державних програмах підтримки сільськогосподарських кооперативів. Активні мешканці округу Юрій Вінник та Олег Шамрай зацікавилися перспективою розвитку приватного підприємства шляхом отримання державної допомоги або участі у грантових конкурсах.

Фото без опису

«Все, що необхідно – це ініціатива та бачення власного підприємства, - звернулася до громадян селищний голова. – Наше завдання – вас підтримати, організувати навчання, розповісти про про можливості. Адже, це не тільки самозайнятість людей, що живуть і працюють на землі, а і створення робочих місць, наповнення бюджету громади для вирішення соціальних питань».

Разом із начальником відділу освіти та адміністрацією школи обговорили питання освіти в контексті реформи. Як і в більшості навчальних закладів громади, існує проблема наповнюваності класів та перевищення видатків на утримання закладів власні доходи округу. Минулого року у Петрівському ЗЗСО вдалося реалізувати проект капітального ремонту системи опалення та заміну вікон, за кошти Європейського інвестиційного банку. В поточному році у закладі планується ремонт їдальні та вхідного блоку.

Фото без опису

Головний спеціаліст-еколог селищної ради Андрій Осадчий звернув увагу на укладання договорів з вивезення ТПВ та вчасну оплату послуг.

Про оформлення та отримання субсидій і соціальних допомог розповів спеціаліст УСЗН. Зустріч відбулась за участю дільничного офіцеру поліції Дениса Цуняка. Мешканці округу звернулися до дільничного з проханням посили профілактичну роботу з підлітками, при необхідності із залученням батьків. Офіцер поліції наголосив на необхідності співпраці мешканців та поліції, аби комплексно підійти до вирішення даного питання.  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь