A A A K K K
для людей із порушенням зору
Олександрівська селищна військова адміністрація
Донецька область, Краматорський район. ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА - ПІВНІЧНА БРАМА ДОНБАСУ

АВТОБУСНІ ЗУПИНКИ ТА ВУЛИЧНІ ТРЕНАЖЕРИ: В НАСЕЛЕНИХ ПУНКТАХ ОТГ ТРИВАЄ РЕАЛІЗАЦІЯ ПРОЕКТІВ БЮДЖЕТУ УЧАСТІ

Дата: 12.07.2019 11:00
Кількість переглядів: 1097

Фото без опису

На території Олександрівської громади триває реалізація соціальних проектів в рамках громадського бюджету 2019 року. В селах Зелене, Софіївка та Новоандріївка вже встановлюють три автобусні зупинки, у Некременному та Високопіллі - майданчики з сучасними вуличними тренажерами. Ініціаторами та авторами проектів стали самі мешканці, які бачать перспективу розвитку своїх сіл та готові гуртуватися навколо вирішення місцевих проблем.

Фото без опису  Фото без опису

«Діти очікують автобус, знаходячись на перехресті поблизу жвавої траси, - говорять мешканці села Зелене, які підготували проект - Під час очікування школярі не мають жодного прихистку, де можна сховатися від дощу, снігу або спекотного сонця». Тільки-но зупинку закупили та привезли, чоловіки та жінки одразу організувалися навколо її встановлення.

У селі Софіївка мешканці поки що визначаються, де якнайкраще розмістити зупинку, аби було зручно і шкільному автобусу і дітям, які на нього чекають.

«Після завершення ми плануємо в подальшому на ділянці біля зупинки зробити квіткову клумбу, - розказує автор проекту, молода мама Дар’я Черномор. - Це будуть  не лише заходи для покращення нашого майбутнього, а й просто проведені зустрічі з односельцями, завдяки яким ми з користю проведемо час»

У Новоандріївці з місцем розтвшування визначились одноголосно, і сьогодні власними силами вже встановили новеньку зупинку. Останній етап – благоустрій прилеглої території, майданчики навколо кожної з зупинок планується викласти плиткою.

Фото без опису

Фото без опису

Мешканці сіл Високопілля та Некременне під час конкурсу соціальних проектів довели, що їм необхідні вуличні тренажери. «Облаштування майданчика з тренажерами створить належні умови для занять спортом та фізичною культурою підлітками та молоддю, - зазначає активіст села Високопілля Андрій Мельничак, - Адже, такі майданчики користуються не абиякою популярністю. Встановлення такого обладнання вирішить проблему одразу декількох поколінь при бажанні тримати м'язи тіла в тонусі». На території, де планується встановити тренажери вже побудовано майданчик зі штучним покриттям та дитячий ігровий майданчик, але майбутня зона сімейного відпочинку потребує доповнення спортивними тренажерами, що дасть можливість зручно та корисно проводити вільний час на свіжому повітрі, відпочивати всією сім’єю. Відтепер тут можуть гратися діти, підлітки та молодь тренуватися, а люди старшого покоління відпочивати та спілкуватися.

Нагадаємо, що цього року вперше запроваджено Громадський бюджет, сума якого разом із співфінансуванням Британської Ради склала 400 тисяч гривень. Важливо, що активізувати мешканців громади до участі у конкурсі проектів та їх реалізації допомагають в.о. старост сіл та депутати селищної ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь